пʼятниця, 24 травня 2013 00:30

"Чи справді немає грошей — це велике питання"

Ми попросили двох фаворитів перегонів відповісти на запитання: чому йдуть на вибори та що обіцяють зробити?

Володимир Сабадаш, 37 років, голова Васильківської райдержадміністрації, "регіонал":

— Довгий час працюю у виконавчій владі, місцевому самоврядуванні. Усвідомив, що хочу, аби Васильків став таким, як Буча, Ірпінь, Бориспіль. Для цього треба дуже багато працювати. Найперше — навести лад у житлово-комунальному господарстві. Також — залучати інвестиції. Потенціал є. Але потрібно зробити елементарну річ — ревізії того, що має місто.

Я приведу Васильків до елементарного порядку. Повністю перебудую роботу житлово-комунальної служби. Варто чітко зрозуміти — дуже багатьох людей треба навчити працювати. Часто сміття у смітниках лежить дуже довго, комунальні служби його чомусь не вивозять. Малогабаритне забирають, а те, що більше, нахламлюється. Такого не має бути. Якщо люди побачать, що ти вболіваєш за чистоту й порядок, на це і додаткові кошти можна буде залучити. Хоча моя програма — велика. Це і забезпечення питною водою, і облаштування місць загального відпочинку. У нас людям нема де відпочити. Ті місця, що є, не відповідають загальноприйнятим стандартам. Зараз громадсько-політична організація, яку очолюю, "Розвиток міста" відбудовує та запускає в експлуатацію басейн у 9-й школі. Його назвуть "Хвиля". Досі у місті навіть басейну не було.

Існує багато контролюючих служб. Треба полегшити навантаження на бізнес. Є ініціатива президента по допомозі бізнесу — це єдине вікно. За кожного інвестора треба дуже сильно битися.

Сергій Сабов, 46 років, депутат Васильківської міськради від УДАРу:

— У Василькові я з 1995 року, служив тут. 2004-го створив невелике підприємство по телевізійному виробництву — "Столичну арт-студію". 2010 року став депутатом міськради від УДАРу. Дуже багато мене запитують: "А шо, Сабов, ти зробив там?" Відповідаю: "Я гавкав, шоб там менше ворували". Намагався знайти інвесторів. Мені відказували: "Ми тебе дуже поважаємо. Але доки у вас буде така влада, ніхто будувати нічого не буде. Дуже багато взамін просять".

У Василькові такого поняття, як самоврядування, не існує. Мер ніколи не проводить прес-конференцій, не звітує перед людьми. Немає громадських організацій, що могли б працювати спільно з владою і контролювати її роботу. Хочу змінити саму систему влади.

Друге — це гроші. Я — підприємець середнього рівня, плачу 10-11 тисяч гривень податків на рік. Якщо таких у Василькові більш як 10 тисяч, то куди ці гроші діваються? Є і великі підприємства, які створюють бюджет: супермаркети "Сільпо" і "Фуршет", завод "Арсенал". То чи справді у Василькова немає грошей — це велике питання. Навіть ті кошти, які місто заробляє, воно використовує неефективно, та й гроші часто "відмивають". Раніше кілька підприємств вивели з міста у район. Податки платять туди. Це теж проблема.

Зараз ви читаєте новину «"Чи справді немає грошей — це велике питання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути