вівторок, 20 вересня 2011 12:40

"Беркутівці" вкрали 35 футболок

Автор: Фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Працівники міліцейського спецпідрозділу ”Беркут” відтісняють працівників компанії ”Простопрінт” від покупців на столичному майдані Незалежності 15 вересня. Кияни купують футболки через голови міліціонерів
Працівники міліцейського спецпідрозділу ”Беркут” відтісняють працівників компанії ”Простопрінт” від покупців на столичному майдані Незалежності 15 вересня. Кияни купують футболки через голови міліціонерів

15 вересня о 17.10 біля Головпоштамту на столичному майдані Незалежності  паркується темно-синє "Пежо". Із машини виходять 35-річний Денис Олєйніков та 23-річний Денис Болотнов, власник і працівник компанії "Простопрінт". Підприємство виготовляє футболки з написами, зокрема і таким:"Спасибо жителям Донбасса за ананаса".

— 6 сентября наш офис разгромила организованная преступная группировка под названием УБОП Киева, — каже Денис Олєйніков. — Сказали, что в происходящем нет никакого политического подтекста. Забрали все: технику, компьютеры, документы. Ничего не отдали.

Олєйніков із Болотновим у чорних футболках із написом "Не бойся". Витягують із багажника чотири ящики з футболками. Дістають стіл і вішалку. До них підбігають двоє міліціонерів. Олєйніков показує дозвіл на благодійну акцію "Сенк'ю донбас піпл".

— У нас музика, гуляння народні, обговорення прав і свобод, — пояснює.

Міліціонери по мобільному диктують номер його машини і відходять.

— Спочатку нам дали дозвіл на акцію і продаж, потім продаж заборонили. Ми будемо не продавати, а дарувати. А люди робитимуть за це благодійні внески, — каже Денис.

На стіл виставляють коробку для внесків. На вішалках — різнокольорові футболки з написами "Спасибо жителям Донбасса", "Кровосісі by aZARA". Навколо юрбляться перехожі.

— За какие деньги вы дарите?— уточнює 40-річний Ассаад Ельхакім із Лівану.

— Одна благодійність в сумі 95 гривень дорівнює безкоштовній жіночій футболці, 90 — чоловічій, — сміється директор "Простопрінту".

Першу помаранчеву футболку з написом "Спасибо жителям Донбасса" купує чоловік років під 40. У коробку акуратно кладе 100 грн.

— Очень нравится, но одевать не буду. Повешу как раритет, — пояснює.

О 18.00 з боку майдану з'являються "беркутівці". Відтискають працівників "Простопрінту" від юрби. Люди продовжують міняти футболки на гроші через їхні голови.

— Ты знаешь что и с кем тебе решать эту проблему, — каже головний серед "беркутівців" Олєйнікову.

— Підніміть футболки, аби всі бачили, що тут відбувається! — Денис кричить колегам, яких притиснули до парапету. — Написи нікого не ображають, не принижують, не розпалюють міжнаціональну ворожнечу. От ми й бачимо, як немає політичного підтексту.

Натовп починає голосно скандувати: "Спасибо жителям Донбасса!"

"Беркутівці" хочуть силою відібрати декілька коробок із футболками. Починається штовханина. Чути дзвін розбитих чашок. Перехожі падають. "Беркутівці" відтискають натовп. Хапають один ящик.

— Воры! Воры! Отдайте футболки! Менты хотят носить футболки с "ананасами"! — кричать їм у спину.

— Треба ховати, — шепоче 53-річна киянка Тетяна Сєрова. Кладе футболку до сумочки. — Я спеціально приїхала, чоловік дуже просив купити.

Решту сувенірів, які не відібрали, жваво розкуповують. Депутат 45-річний Юрій Гримчак придбав дві футболки.

— Сину сьогодні 5 років. Оце йому, — показує білу футболку. На ній у стилістиці "Євро" написано "УБОП-2012", зображена людина в масці з футболкою в руках. Внизу напис: "Эх, UKRAINE, UKRAINE...". Друга, бежева, із "Спасибо...".— А це не знаю кому, бо не на мої плечики. Був би мій розмір, носив би. Маю улюблену футболку. Там Микола Янович (прем'єр-міністр Азаров. — "ГПУ") і напис "Да пошли вы". Дуже люблю ходити в ній у Донецьку обласну державну адміністрацію.

Куди міліціонери понесли ящика — невідомо. Однак згодом його повернули.

— Неповного, — уточняє Денис Олєйніков. — 35 футболок украли. У день акції ми продали 400 штук. Міліціонери кажуть, що спілкувалися з власником футболок, провели профілактичну бесіду і я не маю претензій. Все — брехня. Вони вже помстилися, і далі мстять. Міліції мало, що вкрали все обладнання. Власник будинку, який ми винаймали, попросив нас виселитися за тиждень. Пояснив, що на нього тиснуть місцеві органи контролю.

"Простопрінтівці" планують і надалі проводити акції.

— Зараз уже війна, — каже Олєйніков. — Ми будемо продавати, доки не продамо все або нас усіх не посадять.

Футболки "Простопрінту" обігрують пригоду, що сталася 7 серпня під час футбольного матчу між командами "Динамо" й "Карпати". Тоді столичні уболівальники кричали "Спасибо жителям Донбасса за президента..."

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" вкрали 35 футболок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути