пʼятниця, 09 вересня 2011 00:00

"Беркут" удруге зніс намети

— Вирок винесуть найближчим часом, і це буде пряме покарання, передбачене статтею 365 від 7 до 10 років, — каже "бютівець" 44-річний Сергій Власенко під столичним Печерським райсудом. У четвер там продовжили розгляд справи екс-прем'єра 50-річної Юлії Тимошенко.

Напередодні підсудна надала свої свідчення. Заявила, що директиви, які слідчі надали суду — фальшивка.

За кілька хвилин до початку суду в залу заходить священик. За ним — чоловік підсудної Олександр Тимошенко. Сідає поруч, щось шепоче. Тимошенко йому усміхається, цілує у щоку. За 5 хв. іде, не повертається.

Адвокат Тимошенко 41-річний Юрій Сухов подає клопотання, щоб журналістам дозволили відео- та фотозйомку.

— Адже всі свідки вже допитані, — пояснює.

Суддя Родіон Кірєєв обіцяє розглянути клопотання. Коли — не уточнює. Слово бере прокурор Олександр Микитенко. Просить долучити до справи довідку "Нафтогазу" про достатність природного газу в підземних сховищах України станом на січень 2009 року. Юлія Тимошенко уважно дивиться на нього, у руках крутить ручку, постукує нею по столу. Потім відкладає її, підпирає підборіддя складеними в замок руками. Усміхається, перезираються з адвокатом Олександром Плахотнюком. Він сидить ліворуч від неї. Відповідає усмішкою.

— Просимо приєднати до матеріалів справи роздруківку статті під назвою "Ющенко підтвердив, що Тимошенко підписала газові угоди без директив",  — говорить Микитенкою.

Кірєєв оголошує технічну перерву на 10 хв., щоб захист ознайомився з документами. Cпівробітники суду заносять до зали телевізор. Після перерви показують виступ Юлії Тимошенко.

— Сьогодні у сховищах ми маємо більше 30 мільярдів газу, — говорить Юлія Тимошенко з екрана. Потім вмикають інший сюжет, у якому екс-прем'єр виступає на сцені в чорній сукні. Що говорить, не чутно.

— Зробить гучніше! — вигукують у залі. До телевізора підбігає секретар суду, щось натискає на пульті. Гучніше не стає.

— Кіна не буде — електричество кончилось, — коментує з останньої лави "бютівець" 40-річний Сергій Міщенко. Він тримає на колінах айпед. Переглядає новини.

У цей час на протилежному боці Хрещатика члени Коаліції учасників помаранчевої революції намагаються встановити 15 наметів. Таку ж спробу робили в понеділок, але їх побив і розігнав "Беркут". Устигають встановити каркаси двох наметів. За кілька хвилин сюди під'їжджають кілька автобусів із сотнею "беркутівців" та спецпідрозділом "Барс" і міліцією. Оточують прихильників Тимошенко, ламають каркаси і стають на них ногами. Не дають далі встановлювати намети, штурхають людей. Організатор Сергій Мельниченко з КУПРу показує дозвіл на проведення мирної акції на Хрещатику від Київміськдержадміністрації. Йому заламують руки, везуть у Шевченківське райуправління міліції. Їнші люди тримають плакати з написами: "Ми не чинимо опір!", "Україні — долю, політв'язням — волю!"

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" удруге зніс намети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути