вівторок, 13 грудня 2011 06:00

"Батьківщина" обігнала Партію регіонів

 

Уперше за останні роки партія "Батьківщина" обігнала за рейтингом Партію регіонів. Через погіршення соціально-економічної ситуації в країні, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, 46 років:

— По рейтингу влади б'є і справа Тимошенко, — каже експерт. — Доки тривав суд, популярність "Батьківщини" не зростала. Але вже після вироку екс-прем'єру рейтинг її партії почав зростати десь по відсотку кожен місяць. Якщо далі ситуація залишатиметься невирішеною і влада засудить Тимошенко, це мобілізує людей. До Тимошенко зараз підтягуються ті, хто від неї колись пішов. Наростання її підтримки може відбуватися і за рахунок тих, хто виступає просто проти влади. Поки ці люди більше схиляються до "Фронту змін" Арсенія Яценюка. Але за правильно проведеної кампанії вони можуть віддати  голоси за "Батьківщину". У мене великі сумніви, що так і відбудеться, бо люди на місцях не можуть сприйняти лідерство в "Батьківщині" Олександра Турчинова та його команди. Для більшості БЮТ — лише Тимошенко, і тільки вона.

Погіршення життя сприяє і зростанню рейтингу Компартії. Комуністи використовують гасла, які хотіли б почути люди.

Підтримка Віталія Кличка теж зростає за рахунок незгодних із діями влади. Його сприймають, як людину, що не була у владі. Крім того, в країні є запит на людей дії. Кличку треба проводити пояснювальну кампанію: хто він, які люди в його команді здатні щось зробити, вирішити певні проблеми. Поки що він нічого не робить, а підтримка виборців просто йому "відвалилася".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" обігнала Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути