пʼятниця, 17 серпня 2012 05:00

Автор білборда про кота і "регіоналів" переховується

Екс-голову Єлизаветівської сільради на Дніпропетровщині 30-річного Максима Голосного оголосили в розшук. Він є автором зображення бабусі з котом на руках: "Взнала, що онук голосував за "Регіони", переписала хату на кота". Такий білборд з'явився у місті Дніпродзержинськ.

Кажуть, голова Дніпропетровської облдержадміністрації "регіонал" Олександр Вілкул вимагав зняти плакат. Назвав його "неподобством". У понеділок вночі невідомі заклеїли сірим папером слова "онук голосував за "Регіони".

Максима Голосного розшукують не через рекламний білборд, запевняють в обласній міліції. Щодо нього порушили кримінальну справу 21 листопада 2011 року за "привласнення й розтрату майна Єлизаветівської сільради". Через це у розшук його оголосили 27 липня.

Голосний говорить, що зазнає гонінь через те, що йде в депутати. Збирається  балотуватися самовисуванцем у 30-му виборчому округу Дніпродзержинська.

— Я чітко визнаю, що шанси в мене у поточній ситуації примарні, — каже Максим Голосний у відеозверненні, що виклав у інтернет. — На своїй передвиборній кампанії, на своєму прикладі хочу наочно продемонструвати ставлення влади до реальних опозиціонерів, кризу суспільства і ту біду, в якій сьогодні опинилася Україна. В той же час навіть одна людина може протистояти і щось змінити. Для цієї влади немає моральних принципів, немає закону — вбивай, каліч, залякуй, але досягай своєї мети. Два тижні тому вбили людину, яку я дуже поважав, — дніпропетровського еколога Володимира Гончаренка. Він теж мав необережність говорити правду, бути занадто публічним і принциповим, і перейшов дорогу бізнес-інтересам криворізького клану. Не виключені замахи і на мене чи моїх колег — доводиться бути напоготові. Послання до людей із цього білборду — спроба розбудити наше суспільство.

Інтернетом почали гуляти перероблені версії білборду з бабусею: "Взнав, що бабка голосувала за комуністів, здав у ветлікарню", "Взнала, що "регіонали" сплюндрували наш плакат, поставила в церкві свічку їм "за упокій", "Не вернешься в Енакиево, перепишу хату на кота" із зображенням Людмили Янукович, "Взнал, што син збірається ідті в дєпутати, параділ запісаті в спіскі і кота" із фото прем'єра Миколи Азарова.

Максим Голосний переховується. На зв'язок виходить лише в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Автор білборда про кота і "регіоналів" переховується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути