вівторок, 10 липня 2012 07:30

Активісти надіслали Януковичу візу і валізу

Автор: фото: Ростислав МИСЮКЕВИЧ
  Аркуш із таким побажанням лежить у коробці під Українським домом
Аркуш із таким побажанням лежить у коробці під Українським домом

Перед сходами Українського дому стоїть картонна коробка "Зроби президенту подарунок". Усередині аркуші з написами від руки "Бажаю зручної мотузки та високої шибениці", "Проффесору нашому на день народження — велика дуля!", брошура "Українофобія. П'ята колона та її ляльководи". Поряд стоїть велика сіра валіза.

— У нас сьогодні велике свято — у людини, яка називає себе президентом України, день народження, — говорить 28-річна Олександра Матвійчук, одна з ініціаторів акції. — ЗМІ пишуть, що з усіх куточків України, до нього надсилають дорогі подарунки. Ми теж відправимо: візу і валізу.

23-річний Назарій Боярський розгортає плакат: "Віза Януковичу. с. Януки, Білорусь. Довічно".

— Це довічна віза до останньої в Європі диктатури — Білорусі. Там живе його закадичний товариш Лукашенко. Тим більше, Віктор Янукович хоче побудувати лукашенківську Білорусь в Україні, тож там йому має сподобатися. Ми скинулися і купили йому квиточок до Мінська. Розуміємо, що Віктор Федорович любить літати на гелікоптері, але ми зекономили бюджетні гроші — купили плацкартний квиток на місце №13. А щоб йому не було сумно, зварили яйця, хай поїсть у дорозі.

Присутні сміються.

— Хочемо, щоб у свій день народження Віктор Янукович зробив подарунок українському народу — поїхав і ніколи не вертався, — бере мікрофон 28-річна Тетяна Печончик. — Валіза досить велика. У неї можна помістити найцінніше, що є в президента: золотий унітаз.

Вітер звалює стенд, біля якого стоїть жінка.

— От бачите, тільки починаєш говорити про Януковича — щось одразу падає, — сміється Тетяна.

"Подарунки" складають у валізу і несуть на Головпоштамт, щоб надіслати на сімферопольський головпоштамт Вікторові Януковичу до запитання. На пошті "подарунок" приймають. За упаковку активісти платять 69,6 грн. Замість прізвища відправника Олександра  Матвійчук пише "Вдячні громадяни за чергове "покращення".

— Усього 360 гривень заплатили, а скільки задоволення, — кажуть активісти.

Коротко

У неділю кількасот львів'ян разом із представниками церков різних конфесій помолилися за українську мову біля пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі міста. Зачитали "Молитву до мови" письменниці Катерини Мотрич. Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: "Ми чужого не хочемо, але свого ніколи нікому не віддамо".

 

Зараз ви читаєте новину «Активісти надіслали Януковичу візу і валізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути