середа, 05 жовтня 2011 05:45

Афганцям і чорнобильцям збільшать допомогу

Уряд підписав два меморандуми про співробітництво з Українською спілкою ветеранів Афганістану та організацією "Союз Чорнобиль України". Зазначили, що пільги учасникам бойових дій і ліквідаторам аварії на ЧАЕС збережуться. Деякі соціальні виплати піднімуть.

Із наступного року Кабмін зобов'язався збільшити на 20% пенсії інвалідам війни, членам сімей загиблих — на 30. Щомісячне пожиттєве утримання членів сімей померлих інвалідів Другої світової війни збільшать на 23%. Ліквідаторам аварії на ЧАЕС обіцяють збільшити виплати на 25%, виділити 155,5 млн грн на їхню реабілітацію і 50 млн грн на будівництво житла. Серед домовленостей — на 40% покращити забезпечення інвалідів візками і протезами.

— У меморандумі йдеться про підвищення пенсій інвалідам війни в Афганістані та чорнобильцям. Інші 14 соціальних категорій залишаться сам на сам із владою, — коментує Петро Рябенко, юрист організації воїнів-афганців "Ніхто крім нас".

Петро Рябенко звертає увагу, що меморандум підписав голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, який не може представляти інтереси всіх афганців.

— Червонописький продався владі, бо на зустрічі говорили про фінансування його організації з бюджету. Виділяють їм 3 мільйона гривень, — каже Петро Рябенко. — Але установа лише за назвою створює враження, що представляє інтереси афганців. За статутом членом цієї організації може стати будь-який українець, навіть якщо він узагалі не служив.

14 вересня ветерани-афганці та чорнобильці провели мітинг під Верховною Радою. Прорвалися всередину. Вимагали відкликати урядовий законопроект, за яким Кабмін на свій розсуд мав встановлювати пільги для 16 категорій населення.

Зараз ви читаєте новину «Афганцям і чорнобильцям збільшать допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути