середа, 08 червня 2011 02:30

Яцуба розбереться з Чорноморським флотом

Президент призначив 63-річного Володимира Яцубу керівником Севастопольської міськдержадміністрації. Цим призначенням глава держави хоче зробити Севастополь більш українським, вважає 55-річний Вадим Карасьов, директор Інституту глобальних стратегій:

— Не в культурному плані, а в адміністративному. Це місто по духу вважається російським і слабо інтегроване у велику Україну. Цьому сприяло те, що останнім часом на його чолі стояли політики з відповідним менталітетом. Яцуба — досвідчений, вольовий керівник. Він має розібратися зі стосунками міста та Чорноморського флоту Росії. Має визначити, скільки земельних ділянок належить флоту. Адже якщо Росія виставляє таку ціну за газ, нам потрібно поставити дещо іншу цифру за оренду української землі.

Яцубу називають непотоплюваним. Він тримається у владі від першого терміну президента Леоніда Кучми. Двічі обирався нардепом. Працював міністром регіонального розвитку та будівництва в другому уряді Януковича, потім в уряді Азарова. Із січня цього року був постійним представником президента у Криму.

У середу глава держави звільнив з посади керівника Севастопольської держадміністрації Валерія Саратова.

Зараз ви читаєте новину «Яцуба розбереться з Чорноморським флотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути