пʼятниця, 28 жовтня 2011 06:00

"600 тисяч не така й велика сума"

Житомирська міськрада проголосувала за виділення 600 тис. грн на нову машину меру-"регіоналу" 42-річному Володимирові Дебою. З весни міський голова пояснював, що його службовий автомобіль "Шкода Октавіа" має пробіг понад 300 тис. км. Ремонт обходиться задорого. Тоді це прохання обранці відхилили.

— Дякую депутатам, які в умовах жорсткого антикорупційного законодавства зрозуміли та підтримали пропозицію щодо автомобіля. Щоб привести 75 мільйонів у бюджет — треба сідати о четвертій ранку в автомобіль та повертатися опівночі. Це не забава, не розкіш, а елементарне знаряддя праці, — пояснив Дебой.

— Чи була гостра необхідність у новій машині? — питаємо в мера.

— А вас не цікавлять школи, садочки, гослікарні, опалювальний період? Чи вас тільки дєрьмо цікавить якесь? — каже Володимир Дебой і кладе слухавку.

Питання про авто голосували в пакеті з іншими. Не всі розібрали, що то за цифри, пояснюють депутати міськради.

— 600 тисяч на сьогоднішній день, чесно кажучи, не така й велика сума, — говорить 57-річний Олександр Радько, голова фракції "Батьківщини" в міськраді. — Але її було б досить, щоб для однієї лікарні купити ліків на півроку.

— Мер міста й обласного центру заслуговує, щоб їздити на представницькій машині, — додає секретар міськради "регіоналка" 39-річна Наталія Леонченко.

Гроші можна було б використати ефективніше, вважає колишній міський голова Житомира 59-річна Віра Шелудченко:

— Наш водоканал за цей рік набрав близько 20 мільйонів боргу. Дотація на місяць становить якраз близько 600 тисяч. Я, наприклад, їздила у старому "форді", і мене ця машина задовольняла.

Володимир Дебой до 2008 року очолював завод "Житомирпиво". Потім працював заступником губернатора. Торік задекларував 113 тис. 640 грн зарплати і 5 тис. грн на рахунку в банку. Має власне авто "Субару Імпреза" ціною від 280 тис. грн, кросовий мотоцикл.

Бюджет Житомира на цей рік становить 653,5 млн грн. За 600 тис. грн у місті можна купити на вторинному ринку три однокімнатні квартири.

Зараз ви читаєте новину «"600 тисяч не така й велика сума"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути