четвер, 27 вересня 2012 06:15

Знайшов склад боєприпасів

16-річний Володимир Панчук із села Павлівка Калинівського району Вінниччини знайшов 54 снаряди часів Другої світової війни, коли збирав гриби.

— Назбирав відро білих, дорогою додому зайшов ше на озеро. Воно в лісі знаходиться, його спустили, то тільки яма висохша лишилася. Люди його перерили вздовж і впоперек. Бачу лежать снаряди на купі. Настоящі. Я ніколи не бачив, але дивився тєлік і на уроках нам показували в книжках бойову тєхніку.

Першому розказав про свою знахідку старшому брату Івану.

— Так кортіло комусь розказати. Батькам і міліції боявся. Думав, або получу добре або не будуть розрішати ходити в ліс. А збирати гриби я дуже люблю.

Володимир Панчук навчається на електрика на першому курсі Калинівського технологічного технікуму-коледжу. Через два тижні вирішив розповісти про знахідку своєму вчителю фізкультури.

— Учитель одразу подзвонив до піротехніків. Мене викликали з пар, щоб показав те місце. Тільки тоді мама узнала про мою знахідку. Сказала: "Ти думаєш, що робиш?", але не сварилась, ну і не похвалила. А еменесники похвалили і подякували. І ще сказали, щоб я ніколи нічого не боявся. Як зривали ті снаряди, то було добре чути вдома. Наша хата за 3 кілометри від лісу, — додає Панчук.

2

роки шукають 84-річну Ганну Коломієць із села Жилин Млинок Козелецького району Чернігівщини. 25 жовтня позаторік вона пішла по гриби і не повернулася. Родичі кажуть, що Ганна Михайлівна була досвідченим грибником. Проблем зі здоров'ям та пам'яттю не мала. Міліція продовжує пошуки.

 

Зараз ви читаєте новину «Знайшов склад боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути