пʼятниця, 12 серпня 2011 06:00

Весільну сукню не можна віддавати напрокат

Автор: фото з сімейного архіву віталія короля
  Ольга Бондарчук і Віталій Король вінчаються у Свято-Пантелеймонівській церкві в селі Рованці під Луцьком. Після розпису у РАЦСі Ольга взяла прізвище чоловіка
Ольга Бондарчук і Віталій Король вінчаються у Свято-Пантелеймонівській церкві в селі Рованці під Луцьком. Після розпису у РАЦСі Ольга взяла прізвище чоловіка

Лучани 22-річна Ольга Бондарчук і Віталій Король, 24 роки, одружилися 6 серпня.

— Дату весілля обрали на заручинах, — каже Ольга. — У серпні нам порадили одружуватися батьки. Це місяць кохання. Дотримувалися усіх весільних прикмет. До шлюбу Віталік не бачив моєї сукні. Щоб не сваритися, розбили тарілку і разом переступили через сколки. Так само на щастя розбили перший келих з-під шампанського.

Столичний біоенергетик Ірина Сорока, 39 років, консультує щодо дати весілля і прикмет, яких варто дотримуватись молодятам:

— Місяць одруження визначає долю майбутньої сім'ї. Моя прабабця казала, не можна святкувати весілля в січні. Тоді жінка рано овдовіє. Ті, що побралися у травні, будуть усе життя маятися. Розписані у березні ніколи не матимуть свого гнізда, житимуть по зйомних квартирах. Найкращі місяці для одруження — лютий, серпень і вересень. Створені у цей час сім'ї житимуть у злагоді та любові. Той, хто хоче у сім'ї розбагатіти, хай іде під вінець у листопаді–грудні. Важке сімейне життя чекає на тих, хто побрався у липні і жовтні.

Зараз пари одружуються не тільки у вихідні, а й серед буднів. За повір'ями, понеділок обіцяє подружжю міцне здоров'я, вівторок — багатство, середа — щастя, четвер — втрати, п'ятниця — труднощі, субота і неділя — Боже благословення. Краще одружуватися пополудні, такі шлюби вважають вдалішими і тривалішими.

Біоенергетик радить молодятам дотримуватися весільних прикмет, аби створена сім'я була щасливою і заможною.

— На вінчання чи до загсу їдьте так, аби оминати мости, кладовища і лікарні.

Наречений не має бачити весільного плаття нареченої до дня весілля.

Молода перед весіллям повинна поплакати, щоб шлюб був щасливий.

Сукня нареченої має бути суцільною, а не корсетом зі спідницею, щоб не було розділеного життя. Спідня білизна — тільки білою. Взуття — із закритим носиком і п'ятою, і без шнурівок. Взуватися краще у ношені туфлі. Старе взуття принесе нареченій удачу. Після весілля вона повинна зберегти фату. Нею у майбутньому можна накривати хвору дитину, аби швидше одужала.

Намагайтеся не порвати весільної сукні упродовж свята, а якщо таке сталося, не зашивайте її. Після весілля сукню не треба продавати і позичати. З нею можете віддати своє щастя. У платті закладається енергетика нової сім'ї.

Подружжю треба подивитися в одне дзеркало

Біоенергетик Мирослав Олійник, 44 роки, радить на весіллі приділяти увагу дзеркалам:

— Особливу роль у день весілля відіграє дзеркало. До вінчання молода не повинна бачити своє відображення у повному вбранні. Можна подивитися на себе без рукавичок. Наречена не має дозволяти подрузі ставати попереду себе перед дзеркалом, аби ніхто не відбив у неї коханого. Після вінчання молодим потрібно подивитися в одне дзеркало до дружного і щасливого шлюбу. У цей момент краще з'їсти одну шоколадку на двох — життя буде солодким.

 

Зараз ви читаєте новину «Весільну сукню не можна віддавати напрокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути