четвер, 08 жовтня 2009 18:11

Валерій Харчишин потрапив до реанімації

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Киянин Валерій Харчишин показує на мобільному фото свого сина 2-річного Євгена. Каже, він любить танцювати під турецькі мелодії
Киянин Валерій Харчишин показує на мобільному фото свого сина 2-річного Євгена. Каже, він любить танцювати під турецькі мелодії

Лідер-вокаліст групи "Dруга Ріка" Валерій Харчишин, минулої суботи вибув із шоу "Танцюю для тебе", що на каналі "1+1". Із партнеркою Софією Новіковою програв парі фігуриста Руслана Гончарова і професійної танцюристки Тетяни Токар, згідно оприлюднених результатів голосування. За кілька днів до прямого ефіру Валерій потрапив до реанімації. Організатори побоювались, що в суботньому ефірі він не з"явиться.

- Не міг сидіти вдома, навіть якщо почувався б трохи краще. Не звик здаватися, - каже Валерій.

- Напередодні ефіру буквально за кілька годин підготували танець, - пригадує. - О 18.40 я був на репетиційній базі, а о 2.45 ночі звідти пішов. Хоча до останнього ніхто не був упевнений, що взагалі виступатиму. Із каналу подзвонили в клініку, запитали, як там Харчишин?". Там кажуть: "Виписали вже, бо він сам цього захотів". Я ввечері одразу поїхав на репетицію. Вважаю, що журі повинно адекватно оцінювати можливості учасників: артисти повинні зустрічатися з артистами, а спортсмени зі спортсменами. В наших суперників були два дуже сильні танці. Під час нашого першого танцю розбилася пляшка, яка мала відіграти десь половину номера. Хоча пляшки розбиваються, коли їх отак кидаєш, - перевертає на столі пачку цигарок. - А вона чомусь розбилась отак, - ставить пачку вертикально. - Усі потім дуже дивувались, бо так не буває. Навіть припускали, що "это кто-то подстроил". Моя партнерша Соня сильно порізала руку, мусили забинтувати відразу після виступу.

- То ви вилетіли з шоу через пляшку?

- Можливо. Хоча другий номер журі оцінили досить високо. Ми набрали 38 із 40 можливих балів. Але цього не вистачило, бо оцінки за перший номер не були такими високими. Його взагалі довго не могли поставити хореографи. Постійно щось змінювали. Зрештою я зателефонував продюсерам каналу, щоб розібратися в ситуації. Після чого Ольга, головний хореограф, разом із Сергієм Костецьким (тренер Харчишина і Новікової - "ГПУ") поставили нам номер. А судді його розкритикували. Краще би між собою домовились. Бо Ользі Герасим"юк в багатьох танцювальних постановках не вистачило сексу. Хоча Амадор Лопес, навпаки, сказав, що "Танцюю для тебе" - це дєтский утрєннік і там не має бути ніякого збочення і алкоголізму.

- Чому потрапили до лікарні?

- Лежав там і думав, що вже не встану. Це була перевтома, замішана на моїх старих травмах. У мене їх було багато, - примовкає. 2005-го він потрапив в аварію, коли поспішав до Житомира забирати з пологового будинку новонародженого сина. - Мав ряд переломів, розрив нирки, розрив усіх зв"язок на нозі, - обмацує коліно. Перед шоу лікарі мені казали, що не варто було б танцювати. Але вони ж не будуть виходити на паркет і з міліцією мене спиняти. Я не можу зараз лягати в лікарню, через щільний концертний графік. Не можу собі дозволити підвести колег. Коли з"явиться час на здоров"я, буду ним займатися. Напевне, зроблю це, коли почнемо записувати альбом.

Зараз " Dруга Ріка " приймає участь в турі "З Україною в серці" на підтримку прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

- Жодних провокацій не було. Не бачив жодного "лівого" плаката, всюди приймають добре. Ми ще задовго до туру спілкувалися з Юлією Володимирівною з приводу "публічки". Це в музикантів другий спосіб заробляння грошей, разом із продажем компакт-дисків. "Публічка" - це коли твої пісні звучать у ресторанах, на радіостанціях, на телебаченні, а ти отримуєш за них гроші. За це мають платити, є такий закон. Одна фірма декілька мільйонів гривень поклала собі в кишені. Музиканти не отримали нічого. Представники фірми дзвонили музикантам і пропонували забрати смішні суми, десь у розмірі 386 гривень 87 копійок". Після такої пропозиції я кажу: "Купіть собі на них презервативи і не робіть більше таких придурків, як ви". Знаю, що мав отримати набагато більше. Ми поскаржилися про це Юлії Володимирівні, вона пообіцяла, що все вирішиться. Ще до того, як розпочався тур, та фірма припинила свою діяльність.

- Чому підтримуєте Тимошенко?

- Бо вважаю, що це єдиний кандидат, який дійсно може щось змінити, - каже впевнено. І ситуація з публічкою – яскравий цьому приклад. Ми спілкувалися з нею після концерту в Одесі. І навіть розповідали про неї анекдоти. Ось один з них. Значить, на прийомі в англійської королеви сидять Віктор Ющенко, Віктор Янукович і Юлія Володимирівна. Ющенко каже: "Вітя, тут така красіва золота ложка. Ти ж знаєш, ці руки нічого не крали, візьми мені ложечку. Ти ж знаєш, як це робиться". Той: "Розумієш, Вітьок, я вже собі дві взяв, третю якось незручно". Ющенко просить Тимошенко, вона така: "Нема питань. Шановна пані королево, я вам покажу фокус. От я беру ложечку, кладу в кишеню Ющенку, а вона - в кишені Януковича". Юля довго сміялась. Потім стала дякувати всім музикантам і разом із нами співала гімн акції. Не знаю, чи має гарний голос, але, принаймні, слова знала.

- Які гонорари отримуєте за участь у турі?

- Сподіваюся, що підтримуючи дії Юлії Володимирівни, ми повернемо гроші, які на нас вже хтось заробив. Часто говорять про баснословні гонорари артистів під час політичних турів. Але я жодного разу не отримував гонорар, у десять разів більший.

Розкажіть про вашого молодшого сина Євгенія.

- Йому 2 роки. Схожий на мене, але танцює набагато краще, - хвалиться сином. – На відпочинку повів його на анімацію і поставив на сцену разом з іншими дітьми. Думаю, син же пішов в мене, от і подивлюсь, куди буде звідти тікати. Я ж у дитинстві був дуже сором"язливим, мене на сцену треба було палкою виганяти. Переборов себе тільки коли пішов в музичну школу. А Женя розвернувся і почав танцювати так, що всі звернули увагу на нього. Сам придумав собі рух, коли він різко підіймає руки. Я перейняв, тепер теж так роблю на концертах.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Харчишин потрапив до реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути