пʼятниця, 16 листопада 2012 07:00

Юрій Данилов загинув після хокею

Автор: фото: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Рідні та друзі прощаються з журналістом Юрієм Даниловим біля під’їзду його будинку на столичному Виноградарі
Рідні та друзі прощаються з журналістом Юрієм Даниловим біля під’їзду його будинку на столичному Виноградарі

11 листопада після хокейного матчу Україна-Польща в Палаці спорту загинув столичний спортивний журналіст 35-річний Юрій Данилов. Він упав у яму позаду льодової арени.

Її відкривають, щоб облаштувати сцену. У 10-метрове заглиблення ховають трибуни. Робітники розсунули підлогу, бо почали готувати зал до концерту американського рок-гурту "Ґабідж". Юрій упав у заглиблення і зламав шию. Помер на місці.

Мешкав у 9-поверховій панельці на просп. Порика. 13 листопада біля його під'їзду зібралися близько 60 людей. Прийшли тренери  української збірної з хокею Дмитро Христич і Юрій Гунько.

— Мама йому дзвонила в той день. Просила не йти на гру, — плаче двоюрідна сестра й хресна мати покійного Олена. — Їй тривожно було. А Юра каже: "Як же я не піду, це ж остання гра в сезоні".

Витирає рукавами дублянки сльози з підборіддя. Олену за руку обіймає невисока худорлява жінка, мати Юрія. Через сльози вона не може говорити, тільки киває.

— Я сидів з Юрою на тому матчі, — розповідає його колега 59-річний Євген Карельський. — Він працював із ноутбуком. Нас попередили, що до роздягалень спортсменів і віп-кімнат заходити заборонено. Всі інтерв'ю ми брали за бортом. Наші гравці охоче говорили, бо виграли, а поляки були розчаровані. Думаю, щоб поспілкуватися з ними, Юрій і пішов до роздягалень. Потім бігом повернувся, бо згадав, що забув ноутбук.

— Працівник, який був на цьому місці, побачив людину, що швидко рухалася, — розказує головний інженер Палацу спорту Олег Лук'яненко. — Він крикнув "стій", але чоловік побіг далі. На охорону й огорожу не зважав. Від нього було чути алкоголем.

Друзі кажуть, що Юрій мав невелику пляшку коньяку. З неї потроху пив, але п'яний не був.

— Керівництво Палацу спорту порушило неписане правило. Доки в приміщенні залишається бодай один учасник змагань, матч не вважають закінченим. Сцену почали переобладнувати, коли спортсмени ще були в роздягалках, — каже Євген Карельський. — Та будь-хто міг впасти в ту яму. Навіть група людей. Там же не видно нічого, освітлення немає.

Юрія Данилова поховали на Берковецькому кладовищі. Він жив у громадянському шлюбі з киянкою Ольгою, дітей не мав. Працював оглядачем у виданнях "Команда" й "Киевские ведомости". Любив одягати довгі плащі.

 

Зараз ви читаєте новину «Юрій Данилов загинув після хокею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути