середа, 01 серпня 2012 05:00

Улітку не варто носити бюстгальтери

Колумбійські модельєри вивели моделей без ліфчиків на показі колекції "Весна-літо 2013" у місті Медельїн. На жінках були окуляри з чайних ситечок, браслети із чашкою і блюдцем, прозорі сукні з довгими рукавами. Одяг і аксесуари з цієї колекції планує виготовляти колумбійська фірма "Аладо".

— В Україні такі речі не прижилися б, — каже дизайнер 44-річний Олександр Гапчук. — Через кризу люди стали прагматичні. Якщо купують прикраси, то здебільшого з коштовних металів та каміння. Дизайн у шкалі цінностей українців посідає десяте місце, а екстраординарність — 25-те. Поціновувачів окулярів із ситечок чи чашки-браслета знайдеться не більше десятка. Та й не всі можуть собі їх дозволити. Такі речі можна вдягнути лише один раз, наприклад, коли збирається компанія. Це як класична машина і розмальований кабріолет. Хоч який хороший останній, але він буде в моді два-три роки, а далі суттєво впаде в ціні. А класика завжди залишається класикою — дорогою і гарною.

Колумбійські дизайнери показали моделей із поголеною головою та яскраво пофарбованими бровами. Кажуть, це буде модно наступні кілька років. Українські співаки Даша Астаф'єва й Віталій Козловський збрили волосся. Їх колега Ірина Білика заявляла, що планує зробити так само. Модельєри рекомендують компенсувати відсутність чуприни доглянутими і помальованими бровами.

— Багато відомих осіб хоча б колись брилися наголо, — говорить Олександр Гапчук. — Звичайні люди бояться експериментувати, тому великого розмаху ця мода не набере. Навіть епатажні дами зазвичай роблять це лише раз. Поголитися можуть дозволити собі жінки з правильними рисами обличчя і формою черепа. Великого значення тоді набуває макіяж, він повинен бути яскравий, із акцентом на бровах та очах.

Модельєри заохочують улітку відмовитися від бюстгальтерів та носити високі й широкі трусики-шорти.

— Широкі трусики із високою талією — це тенденції трирічної давнини. Дизайнери всього світу пропонують зручнішу білизну. Поки що трусики прості, без прикрас і мережива. Бо зараз закріплюють форму, а згодом прикрашатимуть їх, робитимуть мереживними. Відсутність ліфчиків — це бажання модельєрів привернути до себе увагу. Тоді люди дивляться на груди, а не на одяг. Я такими прийомами не користуюся. На показах глядачі мають побачити модний одяг, а не голі тіла.

Моделі на подіум виходили у туфлях, узутих на шкарпетки і кольорові колготки.

— Японці люблять носити босоніжки на шкарпетки. Не думаю, що в нас таке приживеться. А от кольорові колготки досі модні. Зокрема яскраві з фактурним малюнком. Якщо вмієте їх носити, вони стануть акцентом вашого образу. Якщо не впевнені, чи личитимуть кольорові колготки до решти вбрання, краще відмовтеся. Бо це несмак, виглядатимете як сільська дівка без елементарного відчуття міри.

Навчіться ходити на платформі

Взуття на високій платформі колумбійські модельєри придумали для любителів вузьких джинсів.

— Не можна сказати, що платформа зараз у моді, але вона існує нарівні з підборами і пласкою підошвою, — розказує дизайнер Олександр Гапчук. — Якщо обрали платформу, навчіться на ній ходити. Увігнуті всередину стопи неестетичні й псують поставу. За кілька місяців можете викривити кістки та вивихнути суглоби. На платформі, як і на підборах, не можна бігати. Це смішно.

 

Зараз ви читаєте новину «Улітку не варто носити бюстгальтери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути