вівторок, 30 травня 2017 05:11

У західних областях більшість випускників складатимуть історію України

 

Минулого тижня почалося зовнішнє незалежне оцінювання. Перший тест провели 23 травня з української мови та літератури. 25 травня — з іспанської, німецької, французької мов, 29 травня — з англійської.

Другим обов'язковим предметом є математика або історія України — на вибір. Математику складатимуть 31 травня. Її обрали 113,1 тис. випускників. Історію України 2 червня планують складати 182,2 тис. осіб.

Історія України популярніша у західних областях — Чернівецькій, Львівській, Закарпатській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській, Івано-Франківській. Там 80–86 відсотків школярів обрали цей предмет. У східних і деяких південних — Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Харківській, Сумській, Миколаївській і Одеській областях — більше учнів вирішили складати математику. Це 51–58 відсотків школярів у кожній із них, повідомили в Міністерстві освіти й науки ­України.

Результати ЗНО з української мови та літератури, іноземних мов і математики оголосять до 15 червня. З історії України, біології, російської мови — до 19 червня. З географії, фізики та хімії — до 23 червня.

Зараз ви читаєте новину «У західних областях більшість випускників складатимуть історію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути