вівторок, 02 серпня 2016 00:20

У їдальні Нацбанку можна пообідати за 4,81 гривні

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com/oleksiyzakharchenko
  За 4,81 гривні в їдальні Нацбанку можна купити порцію рису, салат із капусти й квасолевий суп
За 4,81 гривні в їдальні Нацбанку можна купити порцію рису, салат із капусти й квасолевий суп

"Зголодніли? Немає сенсу йти в кафе чи готувати їжу вдома! Йдіть до столової Національного банку України. Там готують для найменш платоспроможних, здається", — пише у "Фейс­буку" киянин 26-річний Олексій Захарченко.

Він виклав фото чека з їдальні НБУ. Там його знайома пообідала за 4,81 грн. Замовила порцію рису, салату з капусти і квасолевий суп із грибами.

Пост користувачі поширили 333 рази. Під фото залишили 53 коментарі.

"Це, може, в доларах?", "У шкільній їдальні на ці кошти навіть чаю не наллють", "При Кучмє там на гривню можна було вщент уїстися", "Підкажіть адресу. З зарплатою вчителя — саме те".

— Чек дійсний. Але його власник обрав найдешевші страви того дня, — каже Руслан Кравець, заступник начальника управління стратегії та реформування банківського сектора НБУ. — Ціна обідів в їдальні формується, виходячи з вартості продуктів. Не включаються витрати на оренду — НБУ є власником приміщення їдальні. Немає комерційної накрутки. Їдальня працює в нуль. Середній чек у їдальні НБУ становить 35–40 гривень.

Обідати в їдальні Нацбанку можуть лише працівники.

— У бюджеті НБУ немає жодної статті витрат на утримання або дотацію їдальні. Витрати компенсуються за рахунок продажу страв, — говорять у прес-службі Нацбанку. — Продукти для їдальні закуповують в оптових постачальників на ринкових умовах.

В їдальні Верховної Ради можна пообідати за 25–30 грн. Борщ із грибами коштує 13,43 грн, гречана каша — 4,47, салат із морської капусти й кукурудзи — 6,01.

Зараз ви читаєте новину «У їдальні Нацбанку можна пообідати за 4,81 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути