пʼятниця, 23 вересня 2016 05:30

"У нього четверо дітей, усім платить аліменти"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"2014 року син Вадим пішов добровольцем в АТО, — пише Катерина Степанівна з Тернополя. — Мав хорошу роботу й зар­плату. Побудував двоповерхову хату за містом. Відмовляли його від війни. Але сказав, ховатися не буде. Повістки не приносили, тому сам пішов у військ­комат. Його поранили в бою. Кілька місяців лежав у Дніпрі. Ми з невісткою провідували по черзі. Там у нього з'явилася інша жінка-волонтер. Каже, знав її ще з АТО. Розлучена, має двох дітей. Зізнався, що збирається покинути дружину Світлану. Я вмовляла, але марно. Торік вони розлучилися офіційно. Але новою сім'єю син не обзавівся. Та жінка повернулася до першого чоловіка. Невістка переїхала на Львівщину до матері, забрала доньку. Син залишився сам".

Листи коментує столичний біо­енергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею паспортне фото Вадима та його весільний знімок із дружиною Світланою. Молодята стоять на рушнику, тримаються за руки.

— Стосунки з коханкою Вадим не припиняв. Хоче відбити її в чоловіка. Хай не старається, бо тільки нашкодить собі. Йому вже погрожують. За свої почуття може дорого заплатити. Та й взаємності від цієї жінки я не бачу. Перша дружина любила його. Але скоро вона одружиться удруге. Син обзаведеться сім'єю не раніше 2020-го.

"Мати живе в Полтаві. Батька поховали 2005 року, — розповідає в листі 46-річна Юлія з Києва. — Ми навідуємося раз на два місяці. Останнім часом мама почала робити дивні речі. Подзвонила мені серед ночі й каже, що все майно віддасть сусідам. Бо вони дбають про неї краще, ніж рідна донька. Я півночі заспокоювала матір, обіцяла приїхати на вихідні. Коли вирвалася до Полтави, мене покликала її сусідка. Сказала, що мама віддала їй документи на квартиру й запасний ключ. У матері питаю, нащо так зробила. А вона нічого не пам'ятає. Чоловік пропонує квартиру продати чи здати в оренду. А маму забрати до нас у столицю. Але вона й чути про це не хоче".

— Мати одинока. Переїзд навряд чи піде їй на користь. Вона щотижня навідується на могилу до батька. Варто подбати, щоб хтось із сусідів або родичів заходив до неї мало не щодня. За це доведеться платити гроші, та зараз це необхідно. Мама потребує догляду й турботи. Інакше проблема не зникне. Може віддати заощадження аферистам. Частіше телефонуйте їй.

"Дочка поїхала на заробітки в Португалію вісім років тому, — пише Світлана Олексіївна з Рівного. — Нещодавно познайомилася з португальцем. Живуть разом півроку. Він кличе її заміж. Але до того був одружений двічі. Я прошу не поспішати зі шлюбом. У нього четверо дітей, усім платить аліменти. Навіщо їй такий чоловік? Тут мала Івана. Жили добре. Але коли вона на заробітки поїхала, Ваня почав підгулювати. Знайшов іншу жінку, подав на розлучення. Таню навіть не попередив. Хороша пара була. Якби не Португалія, вони разом жили б".

Біоенергетик кладе праву руку на фото Світлани. Вона має густу гривку, носить окуляри.

— Донька побереться з іноземцем до кінця 2016-го. Восени навідається додому. Не відмовляйте її від шлюбу. Буде щасливіша, ніж із попереднім чоловіком. За рік удруге стане мамою. Дитину від першого шлюбу поки що доведеться виховувати вам. Колишній чоловік не дасть дозвіл вивезти її за кордон.

"Донька Ганна чотири роки доглядала одиноку жінку, — пише 51-річний Сергій Миронович із Хмельниччини. — У неї чоловік помер від запалення легень, син утопився 2002 року. Обіцяла переписати хату на Ганю. Домовилися оформити це як дарчу. Але з документами виникли проблеми. Потім жінка захворіла на рак. Лікарі сказали, хвороба запущена. Тоді на порозі з'явився племінник баби, який жодного дня не дбав про неї. Обіцяв поховати її, гарного пам'ятника поставити. З Ганею почала сваритися баба. У результаті після її смерті Ганя залишилася ні з чим. За півроку у право спадку вступив племінник. Донька тепер винаймає квартиру. Картає себе, що вірила бабі на слово і втратила чотири роки свого життя".

— Ганну Бог уберіг від проблем. Бо жити в тій хаті навіть племінник не зможе. За неї в судах змагаються троє родичів покійної. Донька поїде шукати кращої долі на чужині, але за рік повернеться в Україну. До 2018‑го одружиться з молодшим чоловіком. Переїдуть у столицю. Ганна піде працювати нянею в заможній родині.

Зараз ви читаєте новину «"У нього четверо дітей, усім платить аліменти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути