четвер, 09 квітня 2009 19:22

Леонід Кравчук має понад 100 наборів шахів

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Письменник Андрій Курков із дружиною-британкою Елізабет Шарп привів дітей Габріелу-Таїсію, Антона-Девіда (у центрі) та Теа-Майкла-Олексія на творчу акцію ”Галерея талантів. Розкіш роздумів”
Письменник Андрій Курков із дружиною-британкою Елізабет Шарп привів дітей Габріелу-Таїсію, Антона-Девіда (у центрі) та Теа-Майкла-Олексія на творчу акцію ”Галерея талантів. Розкіш роздумів”

"Если бы знал, что будет столько профессиональных фотографов, подготовился бы лучше", — каже 67-річний кінорежисер Роман Балаян. Він надав три свої фотопейзажі для творчої акції "Галерея талантів. Розкіш роздумів", яку влаштувала в готелі "Опера" київська дизайнерка Олена Стаценко.

Найбільше на виставці фотографій. Окрім Балаяна, їх надали співачка 26-річна Світлана Лобода і президент програми "Людина року" 55-річний Аркадій Райцин. Актор Богдан Ступка, 67 років, передав вісім своїх капелюхів. Їх розмістили наче в гардеробній — на тонких вішаках.

— Только бы не толкнули, — хвилюється за них одна з адміністраторок готелю.

Богдан Ступка не прийшов. Його син Остап вів захід російською мовою.

Роман Балаян щохвилини витирає серветкою спітніле чоло. Розглядає експозицію Аркадія Райцина.

— Це Норвегія! — каже Райцин. Три його фотопейзажі нанесли на біле полотно. Знизу поставили три іграшкові кораблі. — Ми подорожували Скандинавією. Передав Олені аж три диски знімків.

— А в мене тільки три фотографії є, — стенає плечима режисер. — Якось їхав машиною на батьківщину (Балаян народився в селі Неркін Оратаг в Азербайджані. — "ГПУ"). Зупинив машину і зробив кілька знімків. Я не фотограф, тому більше не знімав. Хіба що в липні поїду туди знову, зніму ці ж пейзажі, тільки в інший час доби.

Дизайнерка 28-річна Катерина Шаховська представила десять ляльок Барбі. Хвалиться російською, що вдома має їх понад 100:

Мріяв про ковзани, але мені їх не купили. Мусив зробити сам, із дідом

— Першу Барбі подарувала мама, 15 років тому привезла з Москви. Відтоді я їх збираю. Якось у Парижі ледве на літак не спізнилася, бо шукала ляльковий магазин. Найдорожча моя Барбі коштує 500 євро.

Дизайнерка має двох доньок — 9-річну Єлизавету та 2-річну Стеллу.

— Ліза більше любить малювати. Стеллочка ляльками теж не цікавиться. Не те що я.

Екс-президент 75-річний Леонід Кравчук приходить із помічницею та охоронцем. Торік на "Галереї талантів" він представив свою колекцію шахів. Має їх понад 100 наборів.

— Зараз із друзями майже не граю, часу бракує. Часто граю в шахи сам із собою, — розповідає. — Перше моє хобі — лижі. Якось побачив, як на околиці хлопці катаються, і захопився. Потім мріяв про ковзани, але мені їх не купили. Мусив зробити сам, із дідом. А в футбол часто грав м"ячем із ганчірок.

Залою походжає співачка Анжеліка Рудницька, 38 років. Скаржиться, що два тижні тому потрапила в дорожньо-транспорту пригоду на столичній Оболоні.

— Я була винна, трохи порушила, — ніяковіє. — Давно не сиділа за кермом, не розрахувала габаритів машини. У мене "мерседес" коралового кольору. Водій Віталій виявився добрим і неконфліктним, хоча я йому добряче обдерла бік. Відбулася штрафом.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кравчук має понад 100 наборів шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути