четвер, 10 січня 2013 00:15

Собаки ревнують господарів до своїх копій

Автор: фото З САЙТА WWW.vk.com
  Пес породи чихуахуа (праворуч) біля своєї копії. Іграшку зваляла з вовни киянка Валерія Рамірова
Пес породи чихуахуа (праворуч) біля своєї копії. Іграшку зваляла з вовни киянка Валерія Рамірова

— У меня покупатели часто спрашивают: "Сколько стоит ваша сука, а сколько кобель?" — розповідає киянка 29-річна Валерія Рамірова. — Говорю: без разницы. Они ведь ненастоящие.

Валерія валяє іграшки із повсті. Спілкуємося у кафе торгового комплексу "Піраміда" в столиці. Киянка принесла чотири іграшки. На дотик вони тверді і пружні.

— Почалося це два з половиною роки тому. Тоді шалено хотіла купити маленьку собачку. Але вони дорогі, від 5 тисяч гривень. Батьки не зрозуміли б. Це був би для них удар: краще ж ремонт на ці гроші зробити. І я вирішила, що дістану ці гроші поза роботою. Просиділа два тижні в інтернеті, передивляючись майстер-класи по валянню. Купила вовни, найкращої з новозеландських овець, і голочок спеціальних із зазубринками. Ними б'єш вовну до того стану, що вона стає щільною. Спершу важко було, а потім призвичаїлася відразу трьома працювати.

Ідея окупилася. Першу іграшку — ведмедика продала. Потім почала робити іграшки-копії справжніх тварин. Фото готових робіт виставляю в інтернеті. Вони розпродуються за півгодини.

Можу зробити іграшку за три доби або за кілька годин. Коли є натхнення, не відчуваю часу. Раз 7 годин робила мордочку ротвейлера з усіма складочками, язичком, зубами. Гляну, а вже глибока ніч. Не могла встати, так заніміли ноги. Тому краще валяти іграшку з тиждень, по кілька годин увечері. Це мені в задоволення. У мене хороша зарплата, я — юрист-міжнародник. Це просто хобі.

На зароблені гроші Валерія Рамірова купила цуценя і назвала його Шейлі. Зробила його копію.

— Поставила їх разом, щоб сфотографувати. А Шейлі напала на свою копію, почала гризти її вухо. Іншим іграшкам очі вигризає. Багато замовниць кажуть, що їхні собаки гавкають на свої копії, захищають територію, ревнують господарів.

У кожну з робіт Валерія кладе сердечко з червоної повсті.

— Роблю іграшки з фотографій, які приносять замовники. Коли просять зробити копії тварин, які померли, відмовляю. Людина буде засмучуватися. Якщо зовсім мені не подобається тварина, не робитиму. Наприклад, змію. Що у ній хорошого?

До Валерії підходить усміхнена дівчина у норковій шубі. Бере іграшку — сіамського кота.

— Подружка пищатиме, бо такий схожий, — дає $100, це 800 грн, ховає іграшку в сумку. — Зараз іду до неї на день народження.

Валерія продає іграшки по $50-180, це 400-1440 грн. Ціна залежить від розміру.

— Це нормальна ціна за хорошу авторську роботу. У Росії вони удвічі-втричі дорожчі. Коштують по 8-12 тисяч рублів — 2-3 тисячі гривень. 100 грамів вовни — 28 гривень. На одну собачку йде грам 150. Пара очей коштує 30 гривень. Їх купую через інтернет.

У Валерії замовляли собаку для співачки Міки Ньютон. Також — копії пса, який знімався у кліпі російської співачки Валерії.

Зараз ви читаєте новину «Собаки ревнують господарів до своїх копій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути