Ексклюзиви
неділя, 11 грудня 2011 11:04

Службові романи до щасливого шлюбу не призводять

Психолог-соціонік шлюбного агентства "Сваха" 60-річний Олексій Пивоваренко радить заводити службові романи лише для розваги і не сподіватися на серйозні стосунки.

— Я своїм клієнтам не раджу шукати пару на роботі. Насправді відсоток людей, які нам підходять, невеликий. Тому треба розширювати коло спілкування, щоб перебрати більше людей. Відносини в робочому колективі роблять нас лінивими. Уже не треба йти знайомитися, вчитися налагоджувати стосунки. Найгірше, коли люди, зневірившись у пошуках, вирішують одружитися із першим- ліпшим, а це, як правило, колега по роботі. Кажуть: стерпиться, злюбиться. Це вбиває стосунки.

Як поводитися чоловікам, які закохалися в начальницю?

— Жінки-начальники рідко заводять службові романи. Вони носять маску авторитаризму і бояться її знімати перед підлеглими. Це гарно ілюструє фільм "Москва сльозам не вірить". Головна героїня знайшла своє щастя. Але якби він був її підлеглим, нічого не вийшло б. Вона б не підпустила його близько. Така психологія жінок-керівниць. Якщо чоловік справді закохався в таку, то найкращим виходом для нього буде звільнитися. Тоді він змінить роль із підлеглого на стороннього. Жінка перестане боятися видатися слабкою і прийме залицяння.

Які шанси на одруження в жінки, яка закохалася в начальника?

— Практично нульові. Він буде користуватися службовим становищем. Жінка отримає від цього свою долю — підійметься якщо не по службі, то в очах співробітників. Такі стосунки рідко закінчуються весіллям, бо чоловік може залицятися до підлеглої, але в супутниці буде обирати рівну за статусом. Коли роман закінчується, жінці краще самій звільнитися. Вона все одно буде ревнувати колишнього коханця і не зможе працювати з ним. Він підсвідомо буде її гнобити, бо вона забагато про нього знає.

Чи щасливі шлюби між колегами?

— Якщо службовий роман зав'язався між колегами, то люди просто шукають спосіб розважитися. 99 відсотків таких відносин нічим не закінчуються. А якщо все ж одружилися, то велика вірогідність, що сім'я розпадеться в перший рік. Бо на роботі вони грають одні ролі, а в родині мають ставати іншими. Нам важко сприймати одну й ту ж людину в різних іпостасях. Крім того, такі пари думають, що знають одне одного досконало, хоча насправді навіть не уявляють себе в побуті. Вони ходять разом обідати в кафе, а в житті може виявитися, що жінка не вміє готувати. Чи вона бачить партнера професіоналом в офісі, а вдома він не може й гвіздка забити. Тому швидко розчаровуються.

Зараз ви читаєте новину «Службові романи до щасливого шлюбу не призводять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути