Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2009 07:34

Сестри Дмитренко вижили в автокатастрофі

Автор: фото із архіву родини Дмитренків
  Родина братів Дмитренків кілька років тому. Олександр Дмитренко (крайній ліворуч) та Ігор Дмитренко (крайній праворуч унизу) загинули в автокатастрофі. Валентина (друга ліворуч) — у тяжкому стані. Юлія (у центрі, з довгим білявим волоссям)  залишається в
Родина братів Дмитренків кілька років тому. Олександр Дмитренко (крайній ліворуч) та Ігор Дмитренко (крайній праворуч унизу) загинули в автокатастрофі. Валентина (друга ліворуч) — у тяжкому стані. Юлія (у центрі, з довгим білявим волоссям) залишається в

5 грудня в селі Райгород Немирівського району на Вінниччині від вантажівки з іграшками відірвався багатотонний причеп. Врізався у "фольксваген". У ньому з релігійного зібрання в місті Ватутіне Черкаської області поверталися 12 вірян-євангелістів. 10 загинули. Вижили двоюрідні сестри 17-річна Юлія та 19-річна Валентина Дмитренко. Вони в лікарні. В аварії загинули батьки дівчат — рідні брати39-річний Ігор і 50-річний Олександр Дмитренки.

В Ігоря залишилися семеро дітей.

— Я мала їхати із ними на те зібрання, — говорить його удова, вінничанка 38-річна Інна Дмитренко. — У мене заболіли вуха, піднялася температура. Тому залишилася з дітьми. А Юлечка поїхала. Увечері подзвонила незнайома жінка, сказала про страшну аварію і кинула трубку. Було дев"ять вечора. Я подзвонила Юлі раз, другий, третій. Аж доки якийсь чоловік узяв трубку. Чую галас. Кричу: що трапилося, дайте телефон водію, він мій чоловік. А той каже: "Тут аварія, але не переживайте, нічого страшного, їдьте в лікарню у Немирів". У Немирів мене повіз сусід Анатолій Письменний — ми знайомі з ним 10 років. Бачу, доця лежить у коридорі. Стогне: "Дуже болять ноги, поможіт". Валю відвезли в реанімацію. Ми думали, що їм уже надали медичну допомогу. А лікарі нічого не робили, бо медикаментів не було. Сусід глянув на все це безобразіє, пішов до лікаря, питає: "Коли ж ви дітьми будете займатися?!" А нам лише величезний список потрібних ліків винесли. Юлечка постраждала менше — черепно-мозкова травма, перелом ребер, вивихи стегон, а от у племінниці Валечки переламані ноги, руки, потрощений таз, вибиті зуби. Вона досі без свідомості. Дочка не знає, що трапилося. Я їй кажу — усі живі, не хвилюйся, — продовжує Інна.

Незнайома жінка сказала про страшну аварію і кинула трубку

Юлія — старша дочка Дмитренків. Ще є школярі 13-річна Ганна, 11-річний Ілля, 9-річна Лія, 7-річний Віктор. Інна Дмитренко в декреті з молодшими 4-річним Андрієм і 2-річною Версавією. Імена дітям давали біблійні.

Ігор Дмитренко був вінницьким пастором релігійної організації "Християн віри євангельської". Із лютого 2009-го не мав роботи. До цього перетягував м"які меблі.

Аварія трапилося біля будинку Мельничуків у Райгороді. Того вечора родина відзначала перший день народження сина Матвія. Вийшли на вулицю провести гостей і почули сильний удар. Вони стали першими, хто допомагав витягати загиблих із машини.

— Було темно, — згадує Василь Мельничук, — тільки два ярких пятна — жовтий розбитий бус і яскраво-жовтий причеп. Я взяв дві монтіровки, і ми побігли двері виламувати. На передньому сидінні всі троє були мертві, — спереду, крім водія Ігоря Дмитренка, сіли Любов Якубина та Людмила Горбачук. — Із салону чувся стогін, — продовжує свідок. — Але добратися туди не могли, бо бус затисло між акаціями, а вікон у ньому немає. Якимось тросом відтягнули машину від дерев, виламали задні двері. Звідти випали дві дівчини. Одна без свідомості, а друга дивилася широкими очима. Хтось хотів їй куртку розстебнути, та передумав. Каже, а як у неї шия зламана, то куртка як корсет притримає.

Зараз ви читаєте новину «Сестри Дмитренко вижили в автокатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути