Ексклюзиви
четвер, 06 серпня 2009 19:27

Сергія Кузьминського поховали на центральній алеї Личаківського кладовища

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Із Сергієм Кузьминським, лідером гурту ”Брати Гадюкіни”, два дні прощалися у львівській галереї ”Дзиґа”. Поховали його на центральній алеї Личаківського кладовища
Із Сергієм Кузьминським, лідером гурту ”Брати Гадюкіни”, два дні прощалися у львівській галереї ”Дзиґа”. Поховали його на центральній алеї Личаківського кладовища

У четвер на центральній алеї Личаківського кладовища у Львові поховали 46-річного Сергія Кузьминського. Лідер гурту "Брати Гадюкіни" помер у Києві в понеділок від раку гортані.

Прощалися з Сергієм у львівській галереї "Дзиґа". Труну з тілом поставили в кінці довгого коридору. Принесли з десяток вінків. Вивішені у фойє картини закрили чорними шматками тканини. Біля дверей із магнітофона лунає концертний запис "Братів Гадюкіних".

— Будемо вважати, що Сергій пішов далі, — клавішник групи 45-річний Павло Крохмальов закурює біля входу в галерею. — Мені подобається ставлення до смерті афроамериканців. Вони несуть людину в інший світ, пританцьовуючи. Що Сергій найбільше любив у житті? Жінок. Ребята, когда любишь женщину, больше ничего не надо.

Сергій Кузьминський народився у Львові. 1988-го створив із друзями гурт "Брати Гадюкіни", наступного року із Володимиром Бебешком записали перший альбом "Всьо чотко!". Співали пісні із простими текстами, написані сумішшю суржику і галицького діалекту. Цим і подобалися публіці. 1989-го стали лауреатами фестивалю "Червона рута". Алла Пугачова запросила їх до Москви на свою програму "Різдвяні зустрічі". Кузьминський переїхав у столицю Росії, працював там діджеєм. У травні в нього діагностували рак гортані та гепатит С. Лікуватися переїхав до Києва.

— У червні ми ще встигли виступити на фестивалі "Чайка", — згадує Павло Крохмальов. — Кузя був як справжній солдат. Нервові зриви траплялися в будь-кого, але не в нього. Хоч видно було, що йому важко дихати, але поводився спокійно. Пояснив: "Я вышел работать". І відіграв півторагодинний концерт.

— Постійно жартував. Свого лікаря називав Піджеєм. Коли йому вживили в серце імплантант, охрестив його Партосом, — зітхає басист гурту Ігор Мельничук, 44 роки. — Один професор мені прямо сказав: "Це все у нього через куриво". Хоч кілька років тому Сергій кинув курити. А наркотики не вживав років 15. Востаннє бачилися в лікарні. Я їхав у Львів до доньки на день народження. Думав, якщо Сергію буде зле, не поїду. А йому стало краще. Сказав нам російською: "Валите, все нормально". Того дня у Львові була сильна буря. Щойно вона припинилася, мені зателефонував лікар. Сказав, що Сергія не стало.

Пили якийсь лікер. Сергій чомусь думав, що я багатий

Мельничук каже, познайомився з Кузьминським на початку 1980-х.

— Мені було років 16, Сергію 19, — згадує. — Він був худий, волосся довге, але дівчатам завжди подобався. Спершу хіпував, потім був панком.

Починається злива. Люди ховаються під накриттям. На вулицю вибігає дружина Кузьминського Анастасія. Скидає взуття і стрибає по калюжах, голосно сміється. Директор гурту "Перкалаба" Олег Гнатів відводить її у приміщення. За хвилину жінка вибігає на вулицю знову.

— Настя москвичка. Сергій із нею познайомився через Інтернет, — розповідає товариш покійного Андрій Манілов, 58 років. Він завідує фонотекою Львівської музичної академії. — Обоє були затятими хакерами. У нього комп"ютер був мощнєйший, із водяним охолодженням. До того двічі женився. Перша дружина Оксана зараз живе за кордоном. Друга жінка Ліля підспівувала в "Гадюкінах", прожили разом сім років. Потім вийшла заміж за Мирослава Кувалдіна (лідера київського гурту "The Вйо". — "ГПУ").

Манілов згадує, як познайомився з Кузьминським у "Шоколадному барі" в центрі Львова.

— Пили якийсь лікер. Сергій чомусь думав, що я багатий. Просив позичити йому 400 карбованців на синтезатор. Він у той час грав на весіллях. А потім з"явилися "Брати Гадюкіни". Коли їх Алла Пугачова запросила на "Огоньок", я сказав: "Спопсилися ви". Був неправий, звичайно. Сергій мені вибачить.

Матір музиканта Любов Олексіївна, 70 років, і 38-річна сестра Наталія мовчки йдуть додому. Їм несила приймати співчуття.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Кузьминського поховали на центральній алеї Личаківського кладовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути