пʼятниця, 05 серпня 2016 00:40

Про розлучення Олегові Сенцову дружина повідомила поштою

Автор: ФОТО З САЙТА www.news.pn
  Кримський режисер Олег Сенцов із дружиною Аллою в день весілля. Вони познайомилися, коли були студентами Київського економічного університету. Чотири роки на­вчання жили разом. Розписалися влітку 2001-го
Кримський режисер Олег Сенцов із дружиною Аллою в день весілля. Вони познайомилися, коли були студентами Київського економічного університету. Чотири роки на­вчання жили разом. Розписалися влітку 2001-го

Дружина кримського режисера 40-річного Олега Сенцова Алла вирішила розлучитися. Документи на розірвання шлюбу передала до суду 10 липня. Олег два роки перебуває в російській в'язниці.

— Это решение далось мне нелегко, — розповідає Алла Сенцова, 38 років. Живе в Сімферополі. — Змушена це зробити, бо з дітьми треба якось виживати. За два роки українська влада не проявила уваги до проб­лем родини Олега Сенцова. Фінансову допомогу передавали волонтери та благодійні фонди. Платили за оренду квартири, якісь гроші перераховували мамі Олега. Нещодавно кошти перестали надходити.

У нас з Олегом ніколи не було свого житла. Познайомилися, коли мені було 18 років, йому — 19. Із того часу знімаємо квартири. Олег хотів побудувати дім. Купили ділянку, але почалася криза. В результаті — ні ділянки, ні будинку, ні машини. Місячна оплата за житло дорівнює місячному внеску по іпотеці. Вирішили її оформити. Але в банку сказали: "Із чоловіком-ув'язненим у вас немає шансів".

Штамп у паспорті можна поставити ще раз. Зараз не маю зв'язку з чоловіком. Про рішення розлучитися повідомила поштою. Не знаю, чи він отримав. На мої листи не відповідає кілька місяців.

Алла й Олег прожили у шлюбі 15 років. Мають дітей 13-річну Аліну та Владислава, 11 років. Хлопець страждає на аутизм. Раніше Сенцова працювала економістом у банку. Звільнилася, щоб доглядати за хворим ­сином.

— Влаштуватися на роботу не можу, бо потрібно дбати про дітей і хвору маму, — каже Алла. — Змушена працювати вдома (пише рекламні тексти. — ГПУ). До того ж вишиваю та продаю картини через інтернет.

— Алле никогда не давали денег на детей по просьбе Олега и других родственников из-за ее проблем с алкоголем, — розповідає друг Сенцова. Імені просить не вказувати. — Вона отримує пенсію на сина-інваліда. Раніше волонтери оплачували їй квартиру. Недавно вирішили, що краще ці кошти віддати дітям. Живуть із мамою Олега. Алла — з цивільним чоловіком. Її намагалися позбавити батьківських прав. Служба у справах неповнолітніх відмовилася це ­робити. Хоча Алла стоїть на обліку в нарколога.

— Олег и Алла не живут вместе более пяти лет, — розповідає звільнений політв'язень кримчанин Геннадій Афанасьєв, 25 років. — 14 травня 2014-го в них було призначене розлучення. Але за два дні до цього Олега затримали.

Донька Аліна іноді буває в матері. Алла шантажує родичів Олега. Якщо не даватимуть грошей, погрожує зне­славити його.

Олега Сенцова арештували 12 травня 2014 року в Сімферополі співробітники ФСБ. Тоді затримали ще трьох кримчан — Олександра Кольченка, Олексія Чирнія та Геннадія Афанасьєва. Усіх звинуватили в тероризмі. Начебто вночі 9 травня планували підірвати пам'ятник Леніну. Рік тому Сенцова в російському Ростові-на-Дону засудили до 20 років позбавлення волі. Відбуває покарання в колонії суворого режиму. У лютому 2016-го його етапували до в'язниці міста Якутськ.

Зараз ви читаєте новину «Про розлучення Олегові Сенцову дружина повідомила поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути