пʼятниця, 24 лютого 2017 06:10

"Помітно схуд, стало випадати волосся"

Автор: ФОТО З САЙТА www.lisky.org.ua
  Режисер Максим Паперник збирається розбити тарілку перед початком зйомок музичного кліпу. Популярним у 1990‑х його зробив кліп для Ірини Білик ”А я пливу”
Режисер Максим Паперник збирається розбити тарілку перед початком зйомок музичного кліпу. Популярним у 1990‑х його зробив кліп для Ірини Білик ”А я пливу”

— Кажуть, від матері приховав свій рак. Та що там говорити — навіть про особисте життя нічого не казав. На зйомках бачила лише його сестру, — каже актриса 50-річна Ольга Сумська про режисера та кліпмейкера Максима Паперника, 47 років. Помер 19 лютого від раку. Поховали його на Лук'янівському кладовищі.

— Розумію, що смерть неминуча. Примирився з цією думкою. Якби знав, що лишилося жити недовго, подбав би про близьких. Щоб були фінансово забезпечені хоча б на найближчий час. Себе ніколи не доводив до стану повного відчаю. Сам для себе я є психотерапевтом та психіатром. Чоловік не має права на почуття розпачу, — говорив в одному з інтерв'ю Максим Паперник.

Перед смертю помітно схуд. Стало випадати волосся.

— У мене навіть підозри не було на хворобу. Все списувала на зміну іміджу. Останнім часом став дуже м'який. Його жорсткість, категоричність, максималізм кудись зникли. За кілька днів до його смерті мені повідомили, що Максим у реанімації, помирає, — говорить співачка Анжеліка Рудницька, 46 років.

З 1997-го Максим став одним з найвідоміших кліпмейкерів України. Знімав відео для Ірини Білик, Наталії Могилевської, Олександра Пономарьова, Катерини Бужинської, Софії Ротару.

— 17 років тому став режисером мого першого кліпу "Лід". Любив цю пісню. Добряче мене помучив. На той час не було комп'ютерних спецефектів. Зйомки відбувалися в морозильній камері при мінус 20, — згадує співачка Катерина Бужинська, 37 років. — Простояла п'ять годин у ній. Знепритомніла від холоду, бо була у костюмі з плівки, тоді як усі — в теплому одязі. Потім ще й на льоду співала у відкритій сукні. Максим все казав: "Треба, Катю. Це шоу-бізнес". Після зйомок довго хворіла.

Досі пам'ятаю його сумний погляд. Здається, він завжди за щось переживав.

З 2003-го Паперник почав знімати телевізійні фільми й новорічні мюзикли. Мріяв про повнометражний фільм.

— Уперше зустрілися на майданчику мюзиклу "За двома зайцями", — розповідає Ольга Сумська. — Макс сказав, що йому потрібна щира українка. Запропонував заплести коси й називав мене "моя Роксолана".

Був пильний і серйозний у роботі. Нікому не спускав легковажності. Мене спочатку трохи лякав його погляд. Здавалося, що роблю щось не те. Виявилося, що він до всіх так ставився.

Якось знімали новорічний "вогник". Я танцювала квік-степ із Дімою Дікусаром в образах Проні Прокопівни і Голохвастова. Макс запропонував приліпити мені ніс картоплиною з гумозу. Зробили кумедний грим. Вийшло мило і смішно.

Знімали другий дубль о третій ночі. Була спека. Під фінал номера мій ніс відвалився. Закотився десь під камери. Шукали його гуртом, а знайшов Макс. Вигукнув: "Режисер Паперник знайшов ніс Сумської!" Всі довго сміялися. З ним приємно було працювати. Вмів надихнути, що аж крила виростали.

На зйомках фільму "Дивне Різдво" я грала доньку героїні Барбари Брильської. У Барбари з Максимом склалися дуже зворушливі стосунки. Він умів шляхетно ставитися до жінок. Казав потрібні слова, як справжній інтелігент. Коли побачила біля труни Макса його маму, все зрозуміла — скільки вишуканості й породи в цій жінці. Ось від кого він має оті всі риси.

Максим Паперник приховував особисте життя від колег. Одружений не був.

Зараз ви читаєте новину «"Помітно схуд, стало випадати волосся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути