вівторок, 01 листопада 2016 07:45

Пластунів має бути не менше півмільйона

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.100krokiv.info
  Богдан Гаврилишин був меценатом скаутської організації ”Пласт”. Очолював її опікунську раду
Богдан Гаврилишин був меценатом скаутської організації ”Пласт”. Очолював її опікунську раду

Богдан Гаврилишин від 1940‑го був членом Пласту — національної скаутської організації України. Належав до куреня "Лісові чорти". У 2006–2008 роках очолював законодавчий ­орган Пласту — Крайову пластову раду.

Богдан Дмитрович завжди підкреслював, що Пласт посів велику роль в його житті. Мріяв, щоб пластунів в Україні було не менше півмільйона. Тоді за долю країни можна було б не переживати.

Друг Богдан був головою Пласту у 2008–2010 роках і великим меценатом організації. Часто говорили, що він є одним із стовпів, який значно вплинув на усвідомлення ролі організації в Україні. Закликав пластунів бути відкритими, готовими допомагати українській громаді, розвиватися до такої межі, аби бути спроможними впливати на молодь в досягненні мети Пласту — стати добрим громадянином.

Богдан Дмитрович був головою опікунської ради з часу її створення 2011 року. Туди запрошували громадських діячів, меценатів, політиків, благодійників. Обговорювали питання розвитку та становлення організації. Це була порада, настанови ззовні, щоб ставати кращими й успішними. Велику роль він зіграв і у визнанні українського скаутингу серед світового руху. Він завжди переймався цим питанням.

Для нас Богдан Гаврилишин є великим пластуном. Тим добрим громадянином України, до якого ми спонукаємо у самовихованні наших дітей. Ідеалом, до якого ми маємо прагнути, розбудовуючи Пласт, і таким чином — і нашу країну. У навчанні, праці завжди намагаємося бути кращими.

Зараз ви читаєте новину «Пластунів має бути не менше півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути