середа, 04 січня 2017 06:25

"Пам'ятаю ці принизливі черги за продуктами"

Автор: REUTERS
  Уламки військового літака Ту-154 піднімають із Чорного моря під час пошукової операції неподалік російського міста Сочі. Зник із радарів уранці 25 грудня через дві хвилини після вильоту
Уламки військового літака Ту-154 піднімають із Чорного моря під час пошукової операції неподалік російського міста Сочі. Зник із радарів уранці 25 грудня через дві хвилини після вильоту

Психологи радять обмежити перебування у "Фейсбуку" чи "ВконтактЕ" до 20 хв. на день, щоб не стати залежним від соцмереж. Частіше зустрічатися з друзями наживо, а не через монітор. Не перевіряти свою сторінку з телефона дорогою з роботи додому. Почистити список друзів. Видалити незнайомих користувачів, а також додатки й ігри, які змушують "зависнути" в мережі. Обмежити викладання постів і фото до одного на день.

У соцмережах користувачі обмінюються інформацією, коментують фото й публікації одне одного. Пропонуємо найцікавіші дописи за грудень.

Із 53-річного Вадима Новинського, народного депутата з "Опозиційного блоку", зняли депутатську недоторканність. Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. Нардеп фігурує у справі про незаконне позбавлення волі 2013 року архієпископа Переяслав-Хмельницького й Вишневського Олександра Драбинка.

"Партии носятся с обещаниями отменить или ограничить неприкосновенность на выборах, но забывают напрочь об обещаниях на следующий день после выборов. Потому что неприкосновенность — это миллионы в партийную кассу от желающих получить индульгенцию за совершенные преступления".

Тарас Березовець, "Фейсбук", 8 грудня

Минуло 25 років після розвалу СРСР. 8 грудня 1991 року в білоруській Біловезькій пущі була підписана історична угода про розпад СРСР.

"Я народилася в Союзі, я пам'ятаю ці принизливі черги за продуктами, програму "Время" з 10 першими сюжетами про партійні з'їзди. Пам'ятаю, як у школі забороняли святкувати Різдво і Пасху, обіцяли карати колядників. Розповіді бабусі про Голодомор, про який не було жодного слова в наших підручниках, але жертви його лежать на всіх цвинтарях Черкащини. Я щаслива, що Союз умер. Путін вважає його розпад найбільшою катастрофою свого життя. Мільйони українців мріяли про розвал цього тоталітарного монстра".

Ірина Геращенко, "Фейсбук", 8 грудня

Нардеп Надія Савченко їздила в Мінськ на переговори з Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, ватажками ДНР і ЛНР.

"Савченко — розчарування року. Не скажу, що бачила її на посаді президента. Але мала сподівання, що стане в Раді другим Парасюком. Поїздки в Москву і Білорусь їй дорого обійдуться".

Оксана Юрченко, "ВКонтакте", 13 грудня

Уночі 18 грудня націоналізували Приватбанк.

"Створював Приват екс-перший секретар Дніпропетровського обкому комсомолу, екс-комуніст Тігіпко. Тепер Приват очолюватиме екс-перший секретар Львівського обкому комсомолу, екс-комуніст Шлапак. 25 років історичної правди як вона є".

Вахтанг Кіпіані, "Фейсбук", 19 грудня

Світлодарська дуга була однією з найгарячіших точок у зоні бойових дій на Донбасі. З 18 по 23 грудня там загинули дев'ятеро українських військових, 35 отримали поранення, 17 — контужені. Інформація про кількість загиблих у соцмережах постійно змінювалася.

"Пише Oleg Virag: Чому екстрено не збирається РНБО? Чому не скликається Радбез ООН? Де сліпо-глухо-німі "наблюдатєлі"? Третю добу пекло на Світлодарській дузі, як мінімум 19 жінок стали вдовами! А бариги Приват дерибанять".

Тарас Висоцький, "Фейсбук", 20 грудня

Літак російського Міноборони Ту-154 пропав із радарів уранці 25 грудня через 2 хв. після вильоту із Сочі. Лайнер упав у Чорне море поблизу міста Анапа. На його борту перебували 92 людини — переважно військовослужбовці ЗС РФ, артисти ансамблю імені Александрова, які планували виступити з концертом у розбомбленому Алеппо, і дев'ять російських журналістів.

"Умирающий сирийский ребенок давился слезами и болью, и перед смертью пролепетал: "На всех вас пожалуюсь Богу, все ему расскажу". Святой Николай принес боярышник (масове отруєння метанолом у російському місті Іркутськ 17—20 грудня 2016 року. Пили концентрат для чищення ванн "Боярышник". Загинули 76 людей. — ГПУ), Рождество скинуло самолет. Таки пожаловался. Таки рассказал".

Зоя Гурська, "Фейбук", 25 грудня

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ятаю ці принизливі черги за продуктами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути