пʼятниця, 17 грудня 2010 00:15

"Оля Сумська — єдина жінка, якій я був вірний п'ять років"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Актор Євген Паперний у столичному ресторані ”Старий град” на першому поверсі свого будинку
Актор Євген Паперний у столичному ресторані ”Старий град” на першому поверсі свого будинку

"У молодості одна гадалка сказала мені, що все головне в житті почнеться після 50 років, — каже київський актор 60-річний Євген Паперний у дворі свого будинку біля кіностудії ім. Довженка. — Її пророцтво збулося. Зараз у моєму житті розпочалося найцікавіше".

Євген Васильович заходить до ресторану "Старий град" на першому поверсі свого будинку. Вітається з господинею закладу. Та йому низько вклоняється. Каже, що скучила.

— Два тижні відпочивав у Трускавці, лише вчора повернувся, — актор замовляє чорний чай та 100 г чеського лікеру "Бехеровка". — Очистив свій організм від шлаків. Дружину Тетяну із собою не брав, вона на господарстві лишилася. Боялася на когось лишати нашу кішку Бусю. За рік до її появи в нашому будинку Таня загубила золоту каблучку з діамантом, це була фамільна реліквія. Принесли нам кошеня, ми на кухні сидимо і п'ємо чай. Раптом чуємо: дзень-дзень. Кошеня залізло під ванну і викотило звідти каблучку. Ми її ніколи в житті там би не знайшли.

Із Тетяною одружився 18 років тому.

— Познайомилися на кіностудії Довженка. Вона туди постійно ходила зі своєю подругою. Обидві зростом по метр 80. Одягали на ноги ботфорти на височезних підборах. Як бачив їх, казав: "О, гренадери прийшли". На Таню я зразу звернув увагу, але стосунків не починав, бо був одружений. Як став вільним козаком, почав до неї клинці підбивати. Призначив побачення, згодом запропонував одружитися.

Каже, живе з дружиною, як тигр із мавпою.

— Таня за гороскопом мавпа, лише вона може зжитися з тигром. У нас на стіні висить фотографія, на якій мавпа сидить на голові в тигра. Так і в нас. Таня вибрала гарну тактику — як я починаю дратуватися, вона завмирає і вичікує. Вона знає мою біографію ловеласа, ставиться до цього спокійно. Навіть якщо маю із кимсь інтимні стосунки, дивиться на це мудро: "Нехай, не сточиться".

Хвалить сина Тетяни від першого шлюбу 28-річного Дениса.

— У наш час багато людей скурвилися, а він не п'є, не курить, ходить до церкви. Одружений, має двох діток. Як на нього дивлюся, розумію, що мені з дружиною пощастило. З Танею зійшлися, коли Денисові було 10 років. Я її колишньому чоловікові віддав свою однокімнатну квартиру, а сам до них переїхав. Денис спочатку ревнував маму до мене. Я зразу взяв його в оборот. На три місяці відправив відпочивати на Кубу, затим на місяць в "Артек". Із відпочинку він повернувся щасливий. Йому було однаково, хто з ними тепер житиме. Мене називає просто Женя.

Першою дружиною Паперного була актриса Лідія Яремчук. Із нею він прожив 16 років. У шлюбі народилася донька Анастасія.

— Ліда просила, щоб про неї не розповідав. Настя працює економістом, виховує доньку 8-річну Лізу. З ними рідко зустрічаюся, але мітко. Як приїжджаю в гості, Лізі можу подарувати комп'ютер чи якусь херню за 300 доларів.

З актрисою 44-річною Ольгою Сумською артист жив у шлюбі п'ять років. Мають спільну доньку 19-річну Антоніну.

— Оля — це моє кохання, шматок життя. Як про неї думаю, згадую тільки гарне. Вона — єдина жінка, якій я був вірний п'ять років. Наприкінці нашого спільного життя вона стала пізніше повертатися з роботи. Її стосунки з Віталієм Борисюком були передбачуваними. Він був закоханий в Олю з інституту. У мюзиклі "Кандід" вони грали закохану пару. Я на власні очі бачив їхні любов та пристрасть. Одного разу мав серйозну розмову з Борисюком. Сказав: "Якщо це твоя примха, я тебе вб'ю". Він відповів: "Я за неї життя віддам".

Євген Васильович просить офіціанта поставити диск із його піснями. Дивиться у вікно та наспівує. Каже, мав багато романів.

— У спектаклі "Філумена Мартурано" грав сина Ади Роговцевої. Напередодні вистави "Господиня" захворів Леонід Бакштаєв. Терміново треба було знайти артиста на його роль. Я був молодий, енергійний. За день вивчив слова. Спочатку грав нареченого Ади Миколаївни, потім її чоловіка. Після цього спектаклю всі говорили, що ми — чудова пара, казали: "Роговцева з малышом связалась". Мені тоді було 22, їй — 36. Одразу закохався в неї. У молодості завжди на старших тягне. Після п'ятирічного роману ми лишилися друзями.

Зараз ви читаєте новину «"Оля Сумська — єдина жінка, якій я був вірний п'ять років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути