вівторок, 05 квітня 2016 05:50

Назар Крупка працював помічником Ірини Геращенко

Автор: ФОТО З САЙТА www.ck.ua
  Назар Крупка вступив у добровольчий батальйон ”Айдар” у лютому 2015 року
Назар Крупка вступив у добровольчий батальйон ”Айдар” у лютому 2015 року

Дев'ятини 20 березня справили за атовцем 35-річним Назаром Крупкою. Він загинув від вибуху міни 11 березня між Авдієвкою і Зайцевим на Донеччині. У зоні АТО був понад рік. Після демобілізації планував жити в Черкасах із дівчиною.

— На похорон прийшло півтори тисячі людей, — розповідає 38-річний Андрій Шаталов. — Його старший брат Андрій сказав: "Уяви, яка в Назара була б свадьба". 8 березня спілкувався з ним телефоном.

Назар Крупка народився в селі Коробівка Золотоніського району на Черкащині. Там живе його мати Тамара. Був середущим із трьох братів.

— Знайомі з 1997 року, але здається, ніби все життя, — продовжує Андрій. — Разом вступили на Херсонський факультет Запорізького юридичного інституту МВС. Назар вступний твір написав на "двійку". На апеляційній комісії довів, що йому наставили зайвих ком, не так зрозуміли його вислови.

Опинилися у 14-му взводі. Я був там командиром. Із Назаром перші півроку гризлися. Потім разом потрапили в зальот. Нас хотіли відрахувати, але передумали. Ректор сказав: "Якщо виженете цих двох, то я не знаю, хто має залишитися навчатися". Після того подружилися.

Після навчання 2001-го стали слідчими правоохоронних органів.

— Назар завжди хотів захищати людей. Та робота не задовольняла його моральні критерії. Із 2010-го займався приватною юридичною практикою. 2012 року був помічником у політичній партії УДАР, потім працював у нардепа Ірини Геращенко.

У лютому 2015-го вступив у добровольчий батальйон "Айдар".

— Небагато розповідав про це. Сказав, що снайпер. Ходили в чергування на кілька днів. Стояли за 800 метрів від сепаратистів.

Колись разом пішли в караоке. Назар як заспівав — йому всі аплодували. Любив рок-музику: Цоя, "Наутілус Помпіліус". Казав: "У мене триразове харчування" — їв тричі на тиждень. Міг довго жити тільки на воді. Сам гарно куховарив. Деякий час пив горілку, потім покинув взагалі. Сильно палив, усі речі були провоняні димом. Ловив рибу і варив смачні юшки. Навчив мене правильно їсти товстолоба копченого, з голови. Тепер, як якась велика копчена риба, то голова — моя.

Назара поховали біля батька в Коробівці. Коли несли труну, люди ставали на коліна. Дорогу до кладовища встелили квітами.

Зараз ви читаєте новину «Назар Крупка працював помічником Ірини Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути