Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2016 05:50

Найстаріша американка народилася в Україні
3

Том Хенкс з матір'ю Джанет Мерилін Фрагер
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.bigmir.net
Микола Самак
Голді Міхельсон із американського міста Вустер пережила чоловіка на 42 роки

В американському місті Вустер не стало 113-річної Голді Міхельсон. Її вважали найстарішою американкою.

— Вона не дожила місяць до свого 114-го дня народження. В останні роки була слабка та не вставала з ліжка, — каже донька Рене Мінські, 84 роки. — Погано бачила й чула.

Голді Міхельсон народилася 1902-го в місті ­Єлисаветград (Кіровоград, який перейменували у Кропивницький. — ГПУ). Разом із батьками переїхала в США. Там закінчила Браунський університет. Працювала соціологом. Вийшла заміж за продавця нерухомості Девіда Майкельсона. Пережила чоловіка на 42 роки.

— Думаю, що на моє довголіття вплинула любов до театру й ­довгих піших прогулянок, — розповідала Голді. — Я мало їздила автобусом чи авто. Намагалася всюди ходити пішки. Ніколи не курила й не пила. Але люблю шоколад, хот-доги та кукурудзу. Я завжди займалася роботою, яка мені приносила задоволення. Коли соціологія набридла, пішла викладати театрознавство у школі.

Нині найстарішою американкою є 113-річна Адель Данлап, яка проживає у штаті Нью-Джерсі.

Соломія НАУМЧУК

Коротко

Тіло 23-річного Миколи Самака привезли в село Баня Березів Косівського району на Івано-­Франківщині. Боєць загинув в боях за Донецький аеропорт у січні торік.

"Зустріли сьогодні героя, — написала волонтер Леся Качурова в "Фейсбуку". — Довга дорога додому. Микола Самак з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Зник безвісти 19 січня 2015-го".

Більш як рік десантник був похований у Дніпрі як невідомий солдат. Тіло загиблого доправили після проведення експертизи ДНК.

4 липня поховали 2-річну Олександру Багабунт із села Зарванці на Вінниччині. Дівчинка втопилася в басейні на власному подвір'ї.

— Дитина гралася поблизу басейну. Хотіла набрати в лійку водички. Нахилилася й булькнула у воду. Її старша сестра Еля закричала. Мати пішла в магазин, а батько був неподалік будинку, кажуть. Кинувся на крик старшої доньки. Моментально витягнув дитину, але врятувати не зміг, — розповідають сусіди. — Чому Олександра вирішила піти до води, не ясно. Вона панічно її боялася. Навіть ноги з криком мила.

Чоловік нещодавно збудував басейн. У будинку робив ремонт. Найняв майстрів. На цей час жили в родичів. Того дня вирішили навідатися на подвір'я. У батьків залишилася 10-річна донька Еліна.

У американського актора дворазового лауреата премії "Оскар" 60-річного Тома Хенкса померла мати Джанет Мерилін Фрагер, 84 роки. Том виставив її архівне фото в соцмережі. "Ця прекрасна леді народила мого чоловіка і трьох дітей. Дякую, що принесла мою любов у цей світ", — написала в коментарях під знімком дружина актора Ріта Вілсон. Батьки Хенкса розлучилися 1960-го. 5-річного Тома взяв на виховання батько Еймос Меффорд Хенкс, шеф-кухар ресторану. Мати працювала в лікар­ні. Навідувала сина щовихідних.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша американка народилася в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути