пʼятниця, 09 листопада 2012 06:15

Матір поховали в одній труні з донькою і сином

27 жовтня в американському місті Сакраменто поховали 23-річну Аліну Буханцову, її сина 2-річного Авеніра і доньку Еммануїлу, 3 роки. Матір із дітьми зарізав дівер — 19-річний Григорій.

— Про цю трагедію на телебаченні говорили частіше, ніж про ураган, що забрав життя сотні людей, — розповідає киянка Ксенія Пархоменко, яка сім років живе у Сакраменто. — Біля їхнього будинку тиждень горіли свічки. Городяни приносять плюшевих ведмедиків, лампадки і квіти. На похорон приїхали кілька тисяч людей з інших штатів. Це була сім'я вірян-п'ятидесятників. У Штатах вони жили понад 10 років.

Тіла загиблих у будинку знайшов Денис Буханцов, коли повернувся з роботи.

— У новинах сповістили, що по всьому будинку були розкидані закривавлені ножі.  Вижив тільки 6-місячний Марк. Він спав у колисці, — пише у "Фейсбуці" 25-річна Ольга, знайома подружжя Буханцових. — Денис викликав службу порятунку. Його затримали й допитували більш як годину. Визнали невинним. З'ясували, що у них ночував Григорій — рідний брат Дениса. Вранці, коли брат поїхав на роботу, зарізав дітей і братову.

У батьків Аліни — В'ячеслава й Надії Оліферчик — було 10 дітей. Вони жили в білоруському місті Кобрин. 1998-го сім'я отримала статус біженців і емігрувала у Сполучені Штати. Були п'ятидесятниками, тому у Сакраменто стали членами церкви Адама Бондарука "Віфанія" — найбільшої українсько-російської церкви Америки, що налічує 10 тис. вірян. Денис і Григорій із батьками приїхали з міста Маріуполь на Донеччині 1997 року.

— Аліна познайомилася з майбутнім чоловіком під час місіонерської поїздки від церкви, — згадує Ольга. — Чотири роки тому я була на їхньому весіллі. Вони ніколи не сварилися, вміли уступати одне одному. У сім'ї спілкувалися російською. Аліна вивчала педагогіку в університеті. Хотіла працювати вчителем. Під час декрету викладала дітям у недільній школі. Денис працював креслярем. Найменший син у них народився у квітні. Коли Аліна ходила вагітною, дітки щодня цілували її у животик і чекали народження брата.

Після вбивства Григорій Буханцов викрав мінівен "Додж Ґранд Караван" із гаража. Його затримали о 2.00 у сусідньому місті Роклін. Допитували 4 год. О шостій ранку висунули звинувачення у вбивстві братової та племінників. Григорієві загрожує страта або довічне ув'язнення у психіатричній лікарні.

— Це було схоже на фільм жахів. Такий злочин міг скоїти тільки одержимий дияволом, — говорить поліцейський Джейсон Рамос. Він один із перших прибув на місце злочину. — Весь будинок був залитий кров'ю. Жінці і хлопчику вбивця перерізав горло й завдавав удари в тулуб. Дівчинка загинула від удару ножем у серце.

Григорій останні кілька місяців часто навідувався у дім брата. Він не закінчив школу. Уживав і продавав наркотики, погрожував батькові, що вночі підпалить його будинок і повбиває всіх уві сні. Торік відсидів три місяці у в'язниці.

— Він завдав нам багато горя, але я прощаю його, бо він — мій брат. Я вдячний Богові за те, що зберіг Марка, — каже Денис Буханцов, 29 років.

Матір із дітьми поховали в одній широкій труні.

— Вони лежали там як живі. Були одягнуті в усе біле, — продовжує Ольга. — Голову Аліни покривав рожевий шарф. Під час прощання на великих плазмах показували фотографії дітей і відеоролики, зняті на домашню камеру. Денис усю церемонію не відходив від труни. Гладив волосся дружині й доньці, поправляв жилетку на покійному синові. Поховали покійних на місцевому цвинтарі.

— Эта трагедия всем напомнила историю 11-летней давности, — розповідає Наталія, 28 років. — Тоді 27-річний Микола Солтис убив вагітну дружину, зарізав трьох дітей, дядька й тітку. У новинах передали, що Григорій Буханцов порівнює себе із Солтисом. Під час затримання погрожував, що так, як і той, скоїть самогубство в камері. Тепер біля нього цілодобово чергують четверо конвоїрів і ведеться відеоспостереження.

Зараз ви читаєте новину «Матір поховали в одній труні з донькою і сином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути