середа, 08 червня 2011 09:49

Матевз приручив дитинча бурого ведмедя

Автор: фото: Reuters/SRDJAN ZIVULOVIC
 

Ведмежа обіймає і кусає за вухо собаку Джо на подвір'ї 29-річного Матевза Лоґара у словенському селі Подврх. Три тижні тому Матевз приручив дитинча бурого ведмедя.

— Уранці батько прокинувся від того, що хтось терся під дверима нашого дому, —  згадує Матевз. — Доки одягнув штани, аби вибігти на подвір'я, шурхіт припинився. Під лавою батько знайшов ведмежа. Воно спочатку налякалося, втекло у кущі. За 2 кілометри від нашого будинку — ліс. Мабуть, ведмежа прийшло звідти. Його матір могла потрапити в капкан і померти. Також її могли підстрелити мисливці. Голодне ведмежа в пошуках їжі добралося до села.

Звіря нагодували шматком телячого м'яса.

— Ведмежа було голодне, тому пішло на запах м'яса, забувши про страх. Перший тиждень жило з нами в будинку. Малюк кігтями подер паркет, пообгризав обшивку на наших меблях. Довелося перенести його ящик на подвір'я.

Сім'я має двох собак і кота.

— Усі бояться наближатися до ведмежати. Спостерігають за ним з відстані. А він хоче гратися, тому ганяє їх по всьому подвір'ї.

Лоґари попередили про знахідку місцевого ветеринара. До 10 червня ведмежа перевезуть до зоопарку словенської столиці Любляна або помістять у притулок для диких тварин.

Зараз ви читаєте новину «Матевз приручив дитинча бурого ведмедя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути