вівторок, 19 квітня 2016 05:25

"Марко не може без кофеїну дихати"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Співачка Ярина Квітка доглядає сина Марка, якого народила на сьомому місяці вагітності. Хлопчик мав 1100 грамів ваги. Дитина ­перебуває в інкубаторі сіднейської лікарні Австралії
Співачка Ярина Квітка доглядає сина Марка, якого народила на сьомому місяці вагітності. Хлопчик мав 1100 грамів ваги. Дитина ­перебуває в інкубаторі сіднейської лікарні Австралії

На 28-му тижні народився Марко Муляр — син мандрівників і музикантів київського гурту "Фолькнери" 30-річної Ярини Квітки та Володимира Муляра, 38 років. Хлопчик побачив світ у пологовому будинку австралійського Сіднея 8 квітня. Лікарі прогнозували пологи наприкінці червня.

— Планувала народжувати в Аргентині. Туди мали продовжувати свою навколосвітню подорож, — говорить Ярина. — Але Марко захотів побачити нас раніше.

Хлопчик народився з вагою 1,1 кг та зростом 40 см. Зараз він — в інкубаторі. Буде там від одного до двох місяців. Кожен день перебування дитини в лікарні коштує 5138 австралійських доларів — 101,5 тис. грн. Також родина має заплатити 6099 доларів — 120,5 тис. грн — за чотири дні перебування Ярини в пологовому будинку, де їй зробили кесарів розтин.

— Усе болить, шов на 18 см, постійно п'ю знеболювальне. Але попри все, всередині велика любов до дитини й Володі. Вона приглушує фізичний біль, — каже Ярина. — Малюк прогресує. Щодня йому зменшують штучну підтримку життєдіяльності, дають більше молока. Його кров, органи — в нормі. До 32–34 тижнів не може сам регулювати температуру тіла. Не може без допомоги кофеїну дихати, не здатен їсти. В нього трубка через ніс у шлунок — так дають молоко. Але Марко рухливий і активний. Знає наші голоси й уважно слухає, як йому співаємо. Бо чув багато, коли ще був у мені.

Ярина й Володимир вирушили в навколосвітню подорож на велосипедах 1 жовтня 2014 року. 20 лютого 2016-го прибули до Сіднея. Проїхали 13 країн. Зокрема — Румунію, Туреччину, Іран, Індію, Непал, М'янму, Індонезію.

— Туристична австралійська віза закінчується 14 травня. Треба нову робочу, аби працювати й віддавати гроші лікарні. З таким боргом повинні тут заробляти щонайменше рік, — про­довжує жінка. — Також необхідна купа паперів, довідок із лікарні, щоб отримати сертифікат про народження дитини.

Живемо в нових друзів Ксюші й Льоші. Вони в Австралії вже шість років. Днями переїжджаємо до іншої пари з України. Побудемо з місяць у них. Поки що нам допомагають місцеві українці. Тому на житло не тратимось, в лікарню нам завозять обіди.

Плани їхати в Аргентину накрились. Єдине бажання — віддати борг лікарні й забрати звідти дитину, — додає Ярина.

Охочі допомогти Ярині та Володимирові можуть переказувати кошти на картку ПриватБанку 5168755338742345, Муляр Володимир.

Зараз ви читаєте новину «"Марко не може без кофеїну дихати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути