пʼятниця, 24 лютого 2017 06:20

Марія Россол виграла 250 гривень

Автор: фото надане Марією Россол
  Марія Россол із села Полісся Городнянського району на Чернігівщині передплатила ”Газету по-українськи” на 2017 рік. Мріє виграти путівку в санаторій
Марія Россол із села Полісся Городнянського району на Чернігівщині передплатила ”Газету по-українськи” на 2017 рік. Мріє виграти путівку в санаторій

— Усе життя мріяла побувати в Кам'янці-Подільському. Там живе моя двоюрідна сестра, яку 40 років не бачила. Як тільки ­отримала виграш, одразу поїхала туди. Разом із сестрою відвідали місцеву фортецю, — каже 60-річна Марія Россол із села Полісся Городнянського району на Чернігівщині.

Вона передплатила "Газету по-українськи". За результатами розіграшу отримала 250 грн.

Марія Россол — швейний технолог за освітою. У селі Полісся завідувала клубом, робила в колгоспі. Останні 15 років працює листоношею.

— Про "Газету по-українськи" дізналася від сина Олександра, — розповідає Марія Михайлівна телефоном. У цей час розвозить на велосипеді пошту. — Саша 12 років живе в Києві, працює зварником. Коли приїжджав у гості, завжди привозив цю газету. Вона мені одразу сподобалася. Вирішила передплатити, щоб завжди бути в курсі новин. Постійно брала участь у розіграшах, але нічого не вигравала. Цього разу удача посміхнулася.

30 років Марія Михайлівна прожила у шлюбі з міліціонером Василем Савелійовичем. Він помер 12 років тому. Разом виховали сина 38-річного Олександра й доньку Руслану, 29 років.

— Із чоловіком завжди тримали велике господарство, займалися бджільництвом, — продовжує. — Після його смерті стала сама хазяйнувати. Щоб все встигати, встаю рано. Попораюся та їду на роботу. За день велосипедом проїжджаю понад 10 кілометрів. Ноги болять так, що нічого не хочеться.

Але кручуся, бо корову треба подоїть, свиням їсти дати. Раз на тиждень ходжу на репетиції. 20 років співаю у фольклорному ансамблі "Вербиченька" Поліського сільського клубу. Разом із колективом виступаю на святах, фестивалях і творчих звітах у райцентрі. Не раз знайомі казали: "Михайлівна, ти б на пенсію йшла. Нащо тобі та робота?" Але я не хочу, бо звикла між людей бути. Навіть за вихідні починаю скучати за роботою.

Марія Михайлівна прощається. Пояснює, під'їхала до хати. Має віддати господарю листа.

— "Газету по-українськи" знову передплатила, — каже Марія Россол. — Наступного разу хочу виграти путівку в санаторій. Може, відпочину від городів і господарства.

Зараз ви читаєте новину «Марія Россол виграла 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути