четвер, 22 квітня 2010 01:00

Маргарита Січкар купила Золотухіну стакан портвейну

40-річна Маргарита Січкар, рестораторка, дружина футболіста Владислава Ващука, у недобудованому Театрі на Подолі провела благодійний аукціон "Фільм! Фільм! Фільм!". Виставила автографи зірок світового кіно.

— Місяць тому до мене звернувся художній керівник театру Віталій Малахов, — розповідає на вході. — Попросив зібрати гроші на добудову театру. Його зводять більше 20 років, ніяк не завершать.

Зацементовану підлогу застелили поліетиленом і тонким килимом. Гостей розсаджують за дерев"яні столи. У 200-грамові стакани розливають горілку "Абсолют" і гарячий узвар.

— У кількох акторів я взяла автограф сама, — говорить Маргарита. — Зустрічалася з Алісою Фрейндліх, Леонідом Куравльовим, Гошею Куценком. Валерій Золотухін розписався на чеку в ресторані. Спочатку не хотів. Коли купила йому стакан портвейну, подякував і розписався. Вахтанг Кікабідзе передав пляшку вина, на етикетці намалював шарж. В одному з антикварних салонів знайшла автограф Юрія Нікуліна за 1966 рік. Найлегше було з Адою Роговцевою, вона живе в Києві.

Автографи Шерон Стоун, Джерарда Батлера, Сільвестра Сталлоне, Енді Ґарсія, Рассела Кроу, а також меч, використаний для зйомок фільму "Гладіатор", привіз 30-річний меценат Олександр Крилов. Він живе у Лос-Анджелесі.

Прийшло 100 гостей. Січкар зустрічає їх на вході, пропонує білі покривала.

— Можете закутатися, але з собою не забирайте. Це з гардероба театру. Всередині дуже вогко. Хто не взяв із собою грошей, не переживайте. Я всіх знаю, розплатитеся завтра чи післязавтра. Можна платити натурою. В смислі цеглою, вапном чи цементом.

Стартова ціна лотів від $2 до $5 тис. Автограф Леоніда Куравльова на диску з фільмом "Афоня" продають за $2,5 тис. За півгодини половина гостей встає з-за столів, йде до виходу.

— Не розходьтеся. Дочекайтеся кінця. Кожного покупця увіковічнимо на іменних цеглинах. Їх вмуруємо на сцені на самому видному місці, — просить Маргарита.

Вторговують $24 тис.

— Цього мало, — знизує плечима. — Щоб добудувати театр, треба 1,5 мільйона гривень. Проведу ще три аукціони. Буду шукати не автографи, а речі зірок.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Січкар купила Золотухіну стакан портвейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути