середа, 24 жовтня 2012 07:15

Коса втримує 20 тонн вантажу

— Мода на жіночі зачіски змінюється, як погода. Сьогодні популярне розпатлане волосся, високі начоси й косі гривки. Навесні в моду повернеться коротке каре і поголені скроні, — каже британський стиліст 46-річна Хелен Ріві на відкритті шоу перукарського мистецтва в королівському Альберт-Холі в Лондоні.

Захід проводять щороку восени. 2012-го його вперше не відвідає постійний учасник і співзасновник британський перукар Відал Сассун. У травні він помер на 84-му році життя від лейкемії.

— Цьогорічну колекцію зачісок назвали "Легенди". Відал завжди був противником таких зачісок. Жінок, які робили на голові споруди з волосся, називав копицями. 1950-го на зміну пишним і помпезним зачіскам ввів у моду модельні стрижки.

Стиліст Хелена нарощує 50 пасом волосся світло-русій моделі Сільвії.

— Я два місяці шукала модель із волоссям до п'ят, — продовжує вона. — Але з таким не йдуть у цей бізнес. Після щоденних експериментів перукарів за півроку моделі доведеться поголитися налисо. Добре, якщо манекенниця має з собою одну-дві перуки. Піддавати тортурам натуральне волосся шкода.

Начісує коси, мастить їх пінкою і збирає догори. Створює на голові дівчини вежу, подібну до Пізанської.

— Тримай голову рівно, щоб споруда не впала, — говорить до моделі. — Якщо хилитиметься в якийсь бік, поправляй руками. Колись такі зачіски були популярні в африканських народів. На голові дівчата вимощувати гнізда з волосся. На них було зручно носити особисті речі та продукти.

Волосяну вежу обплітає чотирма широкими косами.

— Французьку косу можна обвивати обручем навколо голови, заплітати набік і прямо від верхівки. Коси — найпопулярніша зачіска цього року. Африканські косички віджили себе. Тепер модні голландські та французькі. Жіноча коса може втримати вантаж до 20 тонн. У ній щонайменше 100 тисяч волосин. У давнину з жіночого волосся плели мотузки.

Для деяких зачісок використовують перуки та шиньйони. Перед змаганнями привезли 100 кг волосся, 50 перук і шиньйонів.

— Якщо вашу нову зачіску не помітили друзі і співробітники, негайно змінюйте перукаря, — каже австрійський перукар Маріо Кранкль, 24 роки. — Стрижка або фарбування мають вас змінювати. Головне, правильно підібрати косметику. Хоч би якою була мода на колір волосся, наймодніший — природний. Якщо ви руда або чорнява, залишайтеся собою.

Помічники перукаря роблять найвищу зачіску — до 1 м. Доповнюють її  декором із хутра, шкіри й павичевого пір'я. Моделі з такими зачісками схожі на персонажів із мультфільму "Сімпсони".

100

волосин щодня падають із людської голови. Середня тривалість життя волосини — чотири роки. Виростає приблизно на півсантиметра щомісяця. Перші волосинки з'являються у дитини ще в утробі матері на четвертому місяці вагітності. 140 тис. волосин має на голові брюнетка. Руда — 90 тис., білявка — 120 тис.

 

Виголені скроні роблять жінку молодшою на 10 років

"Кінський хвіст" на голові високої білявки робить 5-кратний переможець проекту американець Ентоні Барроу. Він створює зачіски моделям на Тижнях моди в Нью-Йорку і прет-а-порте показах у Лондоні.

У Нью-Йорку має власний салон краси. Робив укладки французькій актрисі Жюльєтт Бінош та американській Різ Візерспун.

— Сьогодні модно голити скроні, — каже Ентоні. — Такі зачіски підкреслюють індивідуальність. Виголені скроні роблять жінку молодшою на 10 років. Я пропоную голити тільки одну частину голови. Дві поголені скроні — це прерогатива чоловічої моди.

Довге волосся пасує жінкам до 30. Потім воно починає старити. З віком тоншає, виглядає слабким і млявим. Зрілим клієнткам раджу робити короткі стрижки. Дамам у віці пасують чубчики. Зробіть "рвану" криву гривку до брів. Вона допоможе скинути з десяток років, приховає зморшки, підкреслить вилиці і зробить непомітними "гусячі лапки" біля очей.

 

Зараз ви читаєте новину «Коса втримує 20 тонн вантажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути