четвер, 19 березня 2009 18:46

Киянка Приходько на Євробаченні представлятиме Росію

Киянка Анастасія Приходько, 21 рік, виступатиме на пісенному конкурсі Євробачення від Росії. Спершу хотіла представляти Україну. Але на відборі в Києві її дискваліфікували. Члени журі пояснили: пісня стара й задовга, а треба нову і щоб тривала не більше 3 хв.

Приходько подала на Національну телерадіокомпанію до суду. Коли Шевченківський райсуд столиці заборонив проводити фінал конкурсу, стало відомо: Настя перемогла на відборі в Росії. Від України на Євробачення їде 26-річна Світлана Лобода.

Приходько зараз у Москві. Готує номер, костюми та декорації.

— Її виступ на Євробаченні буде цілком іншим, ніж на відборі у Росії, — розповідає 35-річна Олена Мозгова. Разом із композитором Костянтином Меладзе вона продюсує співачку. — За ці дні на неї через елементарну заздрість стільки бруду вилили! На цьому грає пан Пригожин (чоловік і продюсер співачки Валерії, яка програла Приходько відбір у Росії. — "ГПУ"). Вони були впевнені у перемозі, вже сиділи на валізах до Європи. Пустили чутку, ніби Настя перемогла, бо зустрічається з Ігорем Синельщиковим, пасинком гендиректора "Першого каналу" Костянтина Ернста (цей канал рахував глядацькі голоси за співака від Росії. — "ГПУ"). Це неправда. Настя знайома з багатьма на "Першому", але хлопця не має.

Позаторік Анастасія Приходько брала участь у російській "Фабриці зірок-7". Вона назвала "чорножопою" мулатку Корнелію Манго. Сказала, що не любить негрів і китайців. Тоді її спитали: "Навіщо ж ти прийшла на проект, де продюсер — грузин?" (Костянтин Меладзе. — "ГПУ"). На що Анастасія відповіла: грузини — "білі". Потім удалася у філософські мудрування: "Взагалі-то Гітлер був в одному правий. Він боровся за арійську расу, за те, щоб у Німеччині жили німці. Я вважаю, що в Німеччині мають жити німці, в Україні — кияни, в Африці — негри, в Ізраїлі — євреї. Хайль Гітлер! Ун фашизм".

— Настя — нормальна людина, — захищає Олена Мозгова підопічну. — Якщо будь-яку нормальну людину на чотири місяці зачинити у дім без вікон і дверей, під приціл телекамер, у неї здадуть нерви. Вони там одне одного дратували страшенно. І посуд били, і билися, і мирилися — все було.

2006-го Анастасія Приходько закінчила Київський інститут музики ім. Глієра (раніше — музучилище). Вчилася на народну вокалістку.

— На вступному іспиті було шестеро людей на місце, — згадує колишня класна керівничка Катерина Мамчур. — Вступати Настя прийшла у плахті, вишиванці, постолах і з лєнточкою у волоссі. А в руках — флейточка. В училищі брала дві октави, зараз, певно, більше. Їй іноді закидають, що кричить. Мене це бісить, — підстрибує на стільці Катерина Іванівна. — Ти так крикни! Зв"язки зірвеш.

Доти Приходько вчилася в Київському музичному інтернаті ім. Лисенка у відділі духових та ударних інструментів. Грала на флейті. Туди вступають переважно хлопчики. Настя й сама виглядала як пацан: кепочка і зачіска йоржиком. До третього курсу носила такі штани, як вовк із "Ну, постривай!", широкі сорочки з довгими рукавами. Дружила з хлопцями, казала: "Дівчата мене не розуміють".

В училищі з профільних предметів мала "5" і "4", а з музлітератури та сольфеджіо хапала "трійки". Настина мама Оксана Михайлівна часто лежала в лікарні, перенесла кілька операцій. Донька ночувала з нею, прибирала судна, годувала з ложечки. Я спілкувалася з її бабусею Людмилою Олексіївною, вона була театральний критик.

На третьому курсі Катерині Мамчур пригрозили, що відрахують Приходько за "хвости".

Вступати прийшла у плахті і постолах

— Настя вийшла співати академконцерт у драному джинсовому костюмі. Стала в бойову позу, начебто захищатися зібралася. Я зірвалася: "Вступала у народному вбранні, а тепер народні пісні в оцих лахах виконуєш?" Ледве вмовила накинути на плечі хустку. Настя виконала старовинну пісню про матір і розплакалася.

Удруге Приходько хотіли відрахувати на четвертому курсі. На новорічний вечір прийшов її брат Назар. Він — випускник духового відділення нашого училища. Молоденька викладачка, яка стояла на дверях, його не пустила. Настя почала захищати брата. Викладачка образилася, що з нею поводяться, наче зі студенткою, і накатала тєлєгу директору. Настя довго вибачалася, щоб її лишили.

Хлопець в Анастасії з"явився на четвертому курсі.

— Із духового відділення — красень, високий, чорнявий. Дивлюся, а поряд із ним — модель на високих шпильках, у чорному класичному пальті, рукавичках, капелюшку й окулярах. Знімає окуляри, вітається. Тільки тоді я впізнала Настю.

Анастасія може ввійти до першої п"ятірки

— Анастасія Приходько — професійна співачка. Вона може ввійти до першої п"ятірки на Євробаченні, — припускає київський музичний критик Олександр Євтушенко, 53 роки. — Але в пісні "Мамо", як і в усій творчості Костянтина Меладзе, немає нічого самобутнього. Приходько не знайшла свого образу, який принципово вирізняв би її з-поміж інших.

— У Приходько немає жодних перспектив, — вважає співачка Ніна Матвієнко, 61 рік. — Вона бере тільки дві октави. В Україні, може, і була б співачкою, але для Європи то побутовий рівень. Оті її корчі на сцені, вирячені очі... Ну куди воно?

Зараз ви читаєте новину «Киянка Приходько на Євробаченні представлятиме Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути