середа, 07 грудня 2011 08:55

Катеринчук подзвонив родичам Параски Королюк

Автор: фото з сімейного архіву
  Параска Королюк під час помаранчевої революції святкує Новий 2005 рік на майдані Незалежності. Вона померла торік, 26 листопада
Параска Королюк під час помаранчевої революції святкує Новий 2005 рік на майдані Незалежності. Вона померла торік, 26 листопада

— З її смертю якийсь чорний рік почався — Луценка посадили, потім Юлю. Якби мама була жива, точно би знов на Майдані була. Досі здається, ніби вона жива, просто поїхала в Київ, — каже середня дочка Параски Королюк 43-річна Світлана М'ясковська.

Параска Василівна, більше знана як баба Параска, померла рік тому — 26 листопада.

— Роковини робили завчасу, ше 10 листопада. Сестри так попросили: якраз від'їжджали в Польщу на заробітки. Трохи навіть посварилися, але таки зійшлися, що краще раньше, ніж потім я одна буду. Зібралися чоловік 40, переважно з села. З тих київських багато про бабцю вже забули. Але такі, як Микола Катеринчук, "нашоукраїнець" Михайло Лютий — ті пам'ятають. Передзвонювали.

За рік не вдалося зібрати гроші на надмогильний пам'ятник.

— Після похорону обіцяли помогти з тернопільської "Нашої України". Я й рахунок відкрила, але так ніхто нічого не переслав. Ті, що могли би помогти — Луценко, Тимошенко, — зара самі помочі потребують. До Ющенка листа писала, то відповіді не прийшло. Будемо своїми силами робити. Поставимо кам'яний хрест із фотографією мами — з орденами, так, як на Майдан ходила. То десь у 15 тисяч обійдеться. Якраз сестри в Польщі трохи зароблять, цього року поставим.

Багато знайомих баби Параски не знають, що вона померла.

— На Новий рік і на її день народження в травні купа людей дзвонили привітати. Подзвонив її друг, який у телефоні записаний як Вацик. Вони перед виборами разом на агітації з мамою були, здружилися. Якогось року на 8 Березня він їй шубу подарував. Цього року в Росію поїхав, то аж відти набрав. Я кажу: нема вже мами, померла. Чую — плаче.

— Мама весь час нам сниться — про щось попереджає. Якось снилося, що йде по вулиці з дітьми-ангелятами. І тільки я її бачу, а сестра — нє. Уже через день у тої сестри дитина захворіла.

У Параски Василівни залишилися три доньки та шестеро онуків.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук подзвонив родичам Параски Королюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути