вівторок, 04 жовтня 2016 00:25

Катерина Носкова підірвалася на міні
4

Нахед Хатар
Фото: ФОТО З САЙТА www.k-z.com.ua
 Крістіан Авеліно Калина-Гомес
Катерина Носкова з міста Знам’янка Кіровоградської області мала позивний ”Кет”
Дресирувальника 78-річного Мстислава ­Запашного поховали 26 вересня поряд із матір’ю на Домодєдовському кладовищі Москви. Помер у лікарні російського міста Сочі. У серпні пережив три інсульти, мав інфаркт головного мозку. Важко переніс операцію з видалення грижі. Запашний дресирував хижаків. 1977-го поставив спектакль, у якому вперше в історії цирку слони й тигри опинилися в одній клітці. Походить із династії циркових артистів, що бере початок із 1882 року. Був одружений тричі. Донька Елен і син Мсти­слав також працюють у цирку.

Справили роковини за старшою телефоністкою 17-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ 26-річною Катериною Носковою. Вона родом із міста Знам'янка Кіровоградської області. Підірвалася на міні поблизу Горлівки на Донеччині, коли вивозила з-під обстрілів поранених солдатів. Мала позивний "Кет".

— Катя мріяла про військову кар'єру ще зі школи, — розповідає мати 54-річна Ніна Іванівна. — Коли мобілізували її чоловіка Любомира, теж вирішила йти на війну. Працювала листоношею. На пошті розрахувалася й поїхала на Донбас.

У Катерини залишився чоловік 26-річний Любомир Сташкевич і син Тимофій, 4 роки.

— Донька щодня телефонувала, бо переживала за сина, — говорить Ніна Іванівна. — Останній раз бачила її за місяць до загибелі. Коли прощалися, вона сказала: "Раптом щось станеться, хай Тіма буде з тобою".

Катерину Носкову ховали у закритій труні.

— Психолог порадив не казати онукові, що мама померла, — продовжує Ніна Іванівна. — Пояснили йому, що вона на зірочці. Коли вечоріє, Тимурчик здіймає очі до неба, говорить: "Мамо, привіт. Ти мене бачиш? Я тебе бачу. У тебе все там є?"

Світлана КОРЖЕНКО

Коротко

Ніна й Веніамін Плотницькі — батьки ватажка луганських сепаратистів Ігоря Плотницького — отруїлися грибами в російському Воронежі 18 вересня.

Подружжя госпіталізували до місцевої лікарні. Згодом перевезли до московської клініки. За кілька днів вони померли. Батьки Плотницького виїхали в Росію із селища Кельменці на Буковині влітку 2014 року. Це сталося, коли їхній син очолив самопроголошену ЛНР. До пенсії Веніамін працював механіком, Ніна — на пошті прибиральницею.

24 вересня зупинилося серце 19-річного Крістіана Авеліно Калина-Гомеса із Рівного. Він помер уві сні. Обставини смерті юнака з'ясовує поліція. Крістіан грав у регбі (різновид футболу, коли м'яч можна відбивати ногами і руками. — ГПУ) в команді народного клубу "Верес".

У Йорданії застрелили активіста-ісламофоба, журналіста і письменника Нахеда Хатара, 56 років. Невідомий тричі вистрілив чоловікові в голову поблизу будівлі суду в Аммані, де розглядали його справу. Письменник помер на місці. Нахеда Хатара затримали 13 серпня за звинуваченням у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі й образу Ісламу. У вересні його звільнили під заставу. В тюрмі неодноразово отримував погрози від ісламістів.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Носкова підірвалася на міні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути