четвер, 30 вересня 2010 18:56

Іван Андрусяк купив квартиру

Автор: фото з сайта www.uti-puti.com.ua
  Письменник Іван Андрусяк з дружиною та трьома дітьми переїхав у власну квартиру в місто Березань на Київщині, де колись жили письменники Григорій Сковорода і Тарас Шевченко
Письменник Іван Андрусяк з дружиною та трьома дітьми переїхав у власну квартиру в місто Березань на Київщині, де колись жили письменники Григорій Сковорода і Тарас Шевченко

Письменник 41-річний Іван Андрусяк придбав двокімнатну квартиру у місті Березань, це 80 км від Києва. Заплатив $22 тис. Гроші позичив у друзів.

— Заробити на квартиру з гонорарів українському письменнику практично неможливо, — говорить Іван Михайлович. — Через мою хронічну непрактичність у таких речах ми з дружиною Катериною і трьома дітьми постійно жили на зйомних. За ті гроші, які ми віддали за ці роки господарям, можна було б нове помешкання купити. На щастя, серед письменників є такі, які вміють заробляти. Не можу назвати прізвищ, хто мені допоміг, але гроші позичили на дуже людяних умовах.

Житло родина вибирала понад рік. Усі варіанти обговорювали з дітьми.

— Стільки квартир перебрали, що аж в очах рябіло. Хотіли недорогу, аби за життя розрахуватися. І щоб інфраструктура нормально розвинена була, бо 8-річній Стефі та 14-річній Лізі треба в школу ходити, а мені з дружиною і сином 16-річним Іваном щодня у Київ їздити. Дуже переживав, як він це сприйме. Але вже тиждень день у день катається і не жаліється. Він навчається у педагогічному коледжі на гітариста. А дружина Катерина їздить викладати в університет Грінченка.

Перевіз холодильник, шафи і ліжка.

Серед письменників є такі, які вміють заробляти

— Одразу купили і встановили електроплиту. Бо попередні господарі користувалися балонним газом. Я вважаю це домашньою бомбою. Вони часто вибухають. У квартиру в"їхали навіть без ремонту. Бо на нього теж гроші треба. Будемо робити влітку, коли дітей до бабусь відправимо на канікули.

У Березані довго жив письменник і філософ Григорій Сковорода. Тарас Шевченко написав тут свою поему "Розрита могила".

— Хтось мені казав, що і тепер тут багато письменників та художників живуть. Але я ще не встиг з ними познайомитися. У дочки Стефанії було більше часу. Вона показала мої книжки дітям у дворі, бо у більшості вона — головна героїня. Вже телефонували з місцевої дитячої бібліотеки, хочуть познайомитися із живим письменником.

Зараз ви читаєте новину «Іван Андрусяк купив квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути