пʼятниця, 30 грудня 2016 00:10

Ірина Галай зійшла на висоту 8848 метрів

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Перша українка, яка підкорила вершину світу Ірина Галай: ”Еверест не сниться. У снах бачу гори, на які ще не встигла піднятися”
Перша українка, яка підкорила вершину світу Ірина Галай: ”Еверест не сниться. У снах бачу гори, на які ще не встигла піднятися”

— Люди досі продовжують упізнавати. Часто просять автографи, — каже 28-річна Ірина Галай із міста Мукачеве на Закарпатті. 20 травня стала першою українкою, яка підкорила Еверест — найвищу гору світу заввишки 8848 м.

— Минулого тижня була в ресторані "Одеса" на Великій Васильківській, — продовжує Ірина. Працює в Києві у нафтовій компанії. — Адміністратор подарувала шампанське й каже: "Перечитала всі ваші інтерв'ю. Ви мене надихнули. Почала займатися спортом. Як буду у відмінній формі, обов'язково піду в гори".

Щоб підкорити Еверест, Ірина на три місяці брала відпустку.

— Майже всю весну мене не було на роботі. Ще ­раніше керівництво ­попереджала: "Засиджуватися на роботі не буду, бо ввечері у мене тренування", — розповідає. — Коли піднімалася на Еверест, не втратила жодного кілограма. Хоч інші скидали по 12–13. Та згодом організм таки відреагував. Почав відкладати запаси жиру. Набрала 4 кілограми. Але тренер допоміг повернутися у форму.

Ірина — незаміжня. Батьки й сестра з родиною живуть у Мукачевому. До них поїде святкувати Новий рік.

— Еверест не сниться, — каже Ірина. — У снах бачу гори, на які ще не встигла піднятися. Останнім часом це — Аконкаґуа, найвища точка Південної Америки. Її висота 6962 метри. 25 січня збираюся летіти в Аргентину. Звідти вирушимо на вершину.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Галай зійшла на висоту 8848 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути