вівторок, 26 червня 2012 05:30

Готель для вазонів відкрили на балконі

Автор: фото: Захар Колісніченко
  За тиждень до готелю для рослин вазони віднесли троє черкасців. Маргарита Овчаренко доглядатиме за плющем, драценою і двома орхідеями
За тиждень до готелю для рослин вазони віднесли троє черкасців. Маргарита Овчаренко доглядатиме за плющем, драценою і двома орхідеями

Черкаска 18-річна Маргарита Овчаренко облаштувала у квартирі літній готель для рослин. Там можна за гроші лишити вазони на час відпустки.

— Не всі можуть довірити квартиру сусідам і не у всіх є родичі, що зможуть приїжджати і щодня поливати квіти. В Європі поряд із готелями для тварин відкривають подібні для рослин, — каже Маргарита.

Заклад Маргарити розташований в однокімнатній квартирі на шостому поверсі. На балконі розставлені 30 вазонів. У горщиках фікуси, грошове дерево, алое, різдвяна зірка, цикломен, три розквітлі орхідеї. На одній понад 20 квіток.

— Більшість рослин позносили мої знайомі, які поїхали на відпочинок. Свої вазони ми вивезли на дачу. До цього квартира була, як оранжерея, заставлена квітами.

Доставку вазонів за окрему плату організовує готель. Транспортувати горщики дівчині допомагає батько на власному авто. Тарифи не перевищують цін на таксі.

— Якщо хтось не захоче транспортувати вазони, то ми готові доглядати за рослинами в їхніх квартирах. Із клієнтом підпишемо договір, де чітко будуть прописані обов'язки, кількість рослин, особливості й термін догляду. Половину коштів братимемо як передоплату. Якщо якийсь вазон зіпсується — гроші повернемо і його вартість компенсуємо.

За 10-денне утримання рослин із діаметром горщика до 20 см треба заплатити 5 грн. Понад 20 см — 10 грн. Висота не важлива. Термін утримування необмежений.

Своє оголошення Маргарита розмістила на міському інтернет-форумі.

— Усі вазони різні й потребують різного догляду: рождественик не можна крутити в різні сторони, бо листя пожовтіє і опаде.

Деякі рослини можна змусити зацвісти. Наприклад ехмею треба помістити в прозорий пакет і покласти два-три яблука, які виділяють етилен. Через два тижні вийняти і поставити рослину на звичайне місце. Через місяць вона викине квітку. Змусити цвісти алое чи агаву нереально. Вони квітнуть тільки в зрілому віці, коли перейдуть межу за 10 років.

Маргарита не флорист, але рослинами цікавиться з дитинства. Доглядати за вазонами допомагає матір Олена. Спочатку розміщувати рослини планує на балконі. Для цього обладнала його спеціальними шторами, що пропускають світло та зволожувачем повітря.

Зараз ви читаєте новину «Готель для вазонів відкрили на балконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути