
Фотограф 49-річний В'ячеслав Міщенко з міста Бердичів Житомирської області знімає слимаків. На світлинах вони цілуються, розглядають відображення у воді чи ховаються у квітці.
— Слимак носить у собі з ложку слизу. Він чинить антибактеріальну дію й оберігає істоту від бактерій у землі, по якій повзає, — каже 43-річний Гжегож Скальмовський із польського міста Ельблонг. На власній фірмі "Равликовий сад" вирощує слимаків. Продає їх по всій Європі. — Для людей з'явилися продукти із слизу, що гоять рани та розсмоктують шрами.
В іспанських ресторанах приготованих равликів подають із помідоровим соусом. За півкілограмову порцію беруть близько 30 євро, це 470 грн. У Франції тушку слизняка смажать, кладуть у панцир та затикають часниковим маслом.
— Ікру слимака за поживністю прирівнюють до осетрової. Тільки вона має блідий смак, його треба чимось увиразнити, — додає бізнесмен.
Коментарі