пʼятниця, 29 липня 2016 05:30

Донька Ірини Фаріон вийшла заміж

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com/Sofiya Semchyshyn
  Софія Семчишин та Василь Особа запросили на весілля 80 гостей. Чоловікам дарували яблуко, жінкам — полуницю
Софія Семчишин та Василь Особа запросили на весілля 80 гостей. Чоловікам дарували яблуко, жінкам — полуницю

— Дозволили собі провести весілля під час війни, бо щасливі люди сильніші, ніж нещасні, — каже екс-нардеп від "Свободи" Ірина Фаріон, 52 роки. Видала заміж єдину доньку 27-річну Софію Семчишин. Її обранцем став ровесник Василь Особа. Наречені розписалися 2 липня. Весілля відгуляли 23 липня у львівському ресторані "Княжий дім".

— Василько прийшов до мене 31 грудня з розкішним букетом троянд. Каже прямо з порогу: "Я до вас! Хочу просити руки вашої доньки". Сіла від шоку. Думала, він у гості до Софійки прийшов. Попросив тримати це в секреті. Освідчився їй новорічної ночі. Донька погодилася, — розповідає телефоном Ірина Фаріон.

Пара зустрічалася чотири роки. Познайомилися у спільних друзів. Василь Особа закінчив інженерно-будівельний факультет "Львівської політехніки". Працює будівельником.

— Наш Василько — "свободівець". Був помічником львівського депутата Михайла Семчія, — говорить Фаріон. — Що Софійка, що Василько — дуже добрі. У них — повний мінімалізм. Навіть на день народження замовляє їй не прикраси — ведмедиків. Удома маємо їх аж 18. Останній — зростом, як донька.

До весілля готувалися півроку. Білу сукню шили на замовлення у львівській майстерні за 7 тис. грн. Символом свята стало дерево роду. На кожному столі стояла гілка з фотознімками родини. Весільну арку зробили у формі родинного дерева.

— Кожний чоловік отримав подарунок — яблуко з написом "З'їж мене". Бо в Софійки й Василька все почалося з цього — пригостив її яблуком. Жінки отримували полуничку. Щоб не забували, що красива, і зваблива, — додає Ірина Дмитрівна.

Запросили близько 80 гостей. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок не прийшов. Були його донька з чоловіком.

— Софійку, коли викрали, переховували в хаті Тягнибока. Його дружина відчинила двері, а на порозі молода стоїть. Від шоку одразу пустила і сховала у себе, — продовжує Ірина Фаріон. — Василько з пляшок із-під доброго вина виклав на підлозі фразу "Я кохаю Софійку". Це сфотографували й надіслали викрадачам. А вони нам — світлину Софійки з зав'язаним ротом.

Мати молодої провела традиційний український ритуал. Його 1916-го у праці "Українське весілля" описав етнограф Федір Вовк. Молодятам вручила меча. Був обвитий барвінком і облитий медом. З нього молоді мали злизати мед і не поранити язика.

— Мама Василька тримала хліб. Я передавала молодим меч, щоб захистив родину й дім. Барвінок символізував невмируще кохання і зв'язок із поколінням. А мед — щоб життя було солодке і плідне, — говорить Фаріон.

Подружжя проводить медовий місяць у Туреччині.

— Ледь їх туди випхала на шість днів. Софійка щороку десь відпочиває, а Василько вперше виїхав за кордон. Весь час у роботі. Сідав на літак і ще якісь справи вирішував. Він — працьовитий, урівноважений і витриманий. Дуже припав до душі цей хлопчина, — каже Ірина Дмитрівна.

Софія зберегла прізвище батька — Остапа Семчишина, колишнього чоловіка Ірини Фаріон. Він також був на весіллі.

Софія має диплом українського філолога. Працює у відділі інформаційного забезпечення Львівської міськради. З чоловіком мешкатиме у приватному будинку 89-річної бабусі Ярослави.

Зараз ви читаєте новину «Донька Ірини Фаріон вийшла заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути