середа, 01 лютого 2006 18:49

Депардьє побував у Ющенка

Автор: фото: Микола Лазаренко
  Віктор та Катерина Ющенки спілкуються з Жераром Депардьє на дачі президента у Безрадичах
Віктор та Катерина Ющенки спілкуються з Жераром Депардьє на дачі президента у Безрадичах

Знаменитий французький актор Жерар Депардьє, 57 років, приїхав в Україну позавчора у другій половині дня, а вчора під вечір уже відбув на батьківщину. За цей час він устиг навідатися на кіностудію імені Довженка і побувати в гостях у президента Віктора Ющенка.

Президент із дружиною приймали актора на дачі — у селі Безрадичі, що під Києвом. Зустріч була приватною.

— Віктор Андрійович показував Депардьє свою колекцію рушників, ікон та полтавської кераміки, — каже Лариса Мудрак, заступник прес-секретаря президента. — А ще вони говорили про розвиток кіно в Україні.

Однак найбільше зацікавили актора роботи по дереву, кобзи та бандури. Він довго розпитував президента про історію цих інструментів.

Торік Депардьє купив виноробний завод під Дніпропетровськом

Спілкувалися в Безрадичах трохи більше двох годин. У кінці зустрічі, о 10-й вечора, Депардьє  написав французькою у книзі почесних гостей щось на кшталт: "Хай живе президент! Хай живе Україна!" На прощання актор отримав подарунок — вишиту білим по білому сорочку та таріль з петриківським розписом. Потім Депардьє помчав на телебачення.

Там він поділився своїми акторськими планами. 15 травня мають початися зйомки художнього фільму "Тарас Бульба". Зніматиме його український режисер Віктор Гресь, 67 років. Про це із Депардьє вони домовилися ще в березні минулого року. Актор погодився навіть частково профінансувати стрічку. Коштуватиме вона $8 млн. Скільки з них вкладе Депардьє, поки що невідомо.

На сьогодні, за словами учасників проекту, майже всі костюми вже готові. Зйомки проходитимуть на кіностудії Довженка, а також поблизу міста Берислав на Херсонщині.

Знаменитий француз зацікавився не лише українським кіно. Торік він купив кілька виноградників у Херсонській області, а також виноробний завод під Дніпропетровськом.

Зараз ви читаєте новину «Депардьє побував у Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути