вівторок, 14 червня 2016 05:45

Данила Федоряченка не стало від серцевого нападу

5 червня минуло 40 днів від смерті Данила ­Федоряченка, колишнього адміністратора-­розпорядника столичного театру імені Франка. Він помер 26 квітня. Похований у селі Халеп'я Обухівського району на Київщині.

— Данило Данилович ­помер удома від серцевого нападу. Йому раптово стало зле. Устиг викликати "швидку" й відчинити двері. Медики не застали його живим, — розповідають у театрі.

1978-го став директором-­розпорядником театру імені Франка. У Києві приймав закордонних артистів, організовував і проводив гастролі в США, Болгарії, Польщі, Австрії.

— Коли були в Америці, вирушив на розвідку в супермаркет, — згадував. — З'ясували, що курка там коштує долар, а горілка — ще менше. Актори вирішили погуляти. Скинулися й купили на чотирьох пляшку горілки та курку. У готелі поклали її у відро, вкинули туди кип'ятильник. Робили це в туалеті, бо розеток більше ніде не знайшли. Поставили відро на кришку унітаза, пішли у свій номер. Кришка розплавилася, а курка так і не зварилася. Довелося платити за пошкоджене майно.

У театрі імені Франка Федоряченко працював 35 років. На пенсію вийшов 2013-го.

— Часто думав: "Ну чого ти сидиш? Поступився б місцем молоді", — казав незадовго до цього. — А потім сам собі: "Ще трохи — і піду". Театр — це складний організм, що й без мене виживе. А я без нього не зможу.

Зараз ви читаєте новину «Данила Федоряченка не стало від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути