пʼятниця, 18 лютого 2011 04:15

Червоні панчохи зміцнюють імунітет
5

Модель демонструє піджак-пальто на Тижні моди у Нью-Йорку
Фото: фото: REUTERS/Eric Thayer
Шкіряні сумки, обшиті хутром, пропонує носити взимку французька дизайнерка Катерина Маландріно
Туфлі зі зміїної шкіри на танкетці та підборах середньої довжини коштують від п’яти тисяч доларів
Чорно-білі клатчі пасуватимуть до вбрання будь-якого кольору
Візажист підкручує вії моделі перед виходом на подіум

У Нью-Йорку на Тижні моди 20 дизайнерів представили свої колекції на осінь–зиму 2011-го. Особливу увагу приділили аксесуарам та взуттю.

— Усіх кутюр'є зациклило на туфлях і черевиках, — каже американський дизайнер 47-річний Марк Джейкобс. — Наступного сезону взуття буде елегантніше. Робитиме жіночі ноги тендітними. Жінка в кедах і широких уґі тепер нікого не зваблює. Ми повернули круглий носок і тонкі високі підбори. Шпильки бачив тільки в одного кутюр'є з Китаю. Він, напевно, витяг їх зі своєї колекції 1990-х. Тепер таке взуття вульгарне.

Під час одного з показів троє моделей згубили туфлі.

— Дехто пропонує такі високі підбори, що навіть моделі ламають ноги, — сміється Марк. — Навіщо випускати те, що незручно носити? Яка жінка взує такі туфлі на бал чи до ресторану? А якщо й наважиться, то йтиме із зігнутими ногами. Таким дизайнерам кажу в очі: "Перш ніж пропонувати щось, узуйте або одягніть його на себе".

Туфлі Марк шиє із замші та зміїної шкіри. Вони коштують від $5 тис. — 40 тис. грн.

— Навіть дуже багаті клієнти часто запитують: чому моє взуття таке дороге? Хтось із них коли-небудь задумувався, скільки змій треба вбити, щоб мільйонери не ходили босоніж?

На подіум виходять дівчата в золотистих та леопардових черевиках із товстішими підборами. Колекцію презентує французька дизайнерка Катерина Маландріно, 36 років.

— Узимку треба носити яскраві речі. Вони допомагають позбутися депресії, — пояснює Катерина. — У моїй лінії багато червоних тонів. Перевірила на собі. Одягаючи червоне взимку, жодного разу не хворіла. Цей колір зміцнює імунітет.

Рекомендує жінкам обгортатися червоними шарфами, носити такі ж куртки й жилети.

— Навіть червоні панчохи зараз модніші за чорні та шоколадні. Краще купувати спідниці та штани темних кольорів. У таких ноги виглядають стрункішими. У моду входять широкі штани із завищеною талією. Такі американські жінки носили 1995-го. Досі залишки тих колекцій можна віднайти на гуманітарці.

Після показів кількох італійських кутюр'є у чоботах за коліна на подіум вийшла американська співачка Крістіна Аґілера, 30 років.

— Теперішні модні тенденції надихнули мене. Вирішила спробувати себе як дизайнер. Модельєри намагаються одягнути жінку в довге лахміття. Я поверну в моду короткі топи і спідниці.

Аґілера в сітчастих колготах.

— Я вкотре даю життя дрібній сітці, — стежить за показом Джейкобс. — Особливо гарні в таких панчохах худі високі дівчата. Сітка округлює литку, надає ногам пружності та сексуальності. Їх варто одягати з короткими платтями та спідницями. Під туніки не раджу. Занадно відверто. Люди подумають, що ви забули вдягти штани.

У сірих панчохах походжає темношкіра модель Саманта Брю, 22 роки:

— Сірий колір завжди в моді. Я виходила на показ від чотирьох дизайнерів. У кожного з них багато сірих беретів, суконь і панчіх. Дехто поєднує сірий із червоним та білим. "Тигровість" притаманна навіть шкарпеткам. Не подобаються чоботи з обрізаними носками. Восени та взимку в них будуть мокрі ноги. Їх придумали для багатійок, які ходять у черевиках удома та по червоних доріжках. Для домогосподарок, які возять дітей до школи та скуповуються в магазинах, вони непрактичні.

Зараз ви читаєте новину «Червоні панчохи зміцнюють імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути