Ексклюзиви
пʼятниця, 30 грудня 2016 06:15

Через сім років Артура Самаріна повернуть в Україну

  Українець Артур Самарін п’ять років видавав себе за іншого. За порушення американських законів його ув’язнили й оштрафували
Українець Артур Самарін п’ять років видавав себе за іншого. За порушення американських законів його ув’язнили й оштрафували

У Сполучених Штатах Америки до 23 місяців в'язниці засудили 24-річного Артура Самаріна з міста Нова Каховка на Херсонщині. Жив у країні з підробними документами на ім'я Ешера Поттса. Видавав себе за школяра.

Самарін приїхав до Штатів у 19 років за програмою "Ворк енд тревел". Вона дозволяє студентам різних країн на літніх канікулах працювати й подорожувати в США. Залишився нелегально. Пішов до школи в містечку Гаррісберг у штаті Пенсильванія. Був найкращим учнем. Вступив на курси юних пілотів. Став кадетом поліцейської академії для юнаків. Його названою матір'ю була Стефані Поттс. Згодом донесла на нього в ФБР.

Рідні батьки Самаріна розлучені. Артур раніше жив із матір'ю. Вступив до Херсонського державного університету. Там заступником декана історичного факультету працює батько.

— Батьки не мають грошей, аби сплатити штраф. Андрію Миколайовичу ця ситуація неприємна. Він уникає розмов. Тому подробиць не знаємо, — розповідає колега, не називається. — Раніше хлопець успішно навчався на нашому факультеті. Проте відрахували за прогули.

Окрім в'язничного терміну, Артур має сплатити $44 тис. штрафу — 1,2 млн грн. Сім років буде під наглядом. Потім його депортують. Самарін не збирається оскаржувати рішення суду. Казав, хоче додому в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Через сім років Артура Самаріна повернуть в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути