понеділок, 10 липня 2006 16:10

Богатирів пригощали рибою

6 липня в місті Українка на набережній Дніпра під Києвом відбулися "Богатирські ігри". Змагалися п"ятеро чоловіків з України та один з Ірану. Суддею був чемпіон світу з богатирських ігор Василь Вірастюк, 32 роки.

Місце для змагань огородили дерев"яним парканом. Глядачів зібралося близько двох сотень. За розливним пивом, що продавали по дві гривні за півлітра, вишикувалася черга.

Змагання почалися зі штовхання великого колеса від "БелАзу". Потім хлопці закидали по чотири 50-літрові бочки з пивом на кузов машини. У перерві відпочивали в наметі. 145-кілограмовий Вірастюк у мокрій червоній футболці й широких камуфляжних штанах сидить на залізному стільці і п"є воду з горла п"ятилітрової пляшки. На шиї два золоті ланцюжки — один завтовшки з палець, другий — тоненький з обручкою та кулоном. Він устає, відриває рукав від своєї футболки та одягає на бриту голову.

— У вашій родині всі такі високі?

— Батьки у мене нормального зросту, — відповідає Василь. — Але кажуть, дід був під два метри. Мабуть, ми з братом Романом пішли у нього. Зараз Роман — капітан збірної України зі штовхання ядра.

Юрченко садить собі на плече дівчину

Ведуча оголошує про початок нового конкурсу. Вірастюк бере журнал, секундомір і виходить із намету. Богатирі по черзі піднімають штангу — замість дисків колеса. Володимир Муравльов не втримує штангу, та котиться в бік глядачів. Помічники ледь устигають її зупинити. Потім силачі по черзі тягнуть пожежну машину. Перше місце за сумою балів посідає 24-річний Віктор Юрченко з Черкас.

— Малєнькій да удалєнькій, — зауважує дідусь із маленькою собачкою на повідку.

Віктор найнижчий серед учасників — 186 см.

Василь Вірастюк вручає переможцеві кубок, іншим учасникам — квіти. Богатир з Ірану Алі Рахмані кидає свій букет у натовп. Юрченко садить собі на плече дівчину, яка підійшла узяти автограф.

— Який конкурс для вас найважчий?

— Мені нічого не важко, — відказує Віктор. — Але не люблю штовхати велике колесо, тому й набрав у цьому конкурсі найменше балів. За фахом я вчитель, та вважаю, що кожен чоловік повинен займатися спортом. Чоловік має бути сильним, — підіймає вверх кулак і демонструє м"язи.

Після змагань богатирів запросили на фуршет у бар "Оазис". Пригощали канапками з салом та часником, рибою, сиром, пивом із чіпсами та горішками.

Зараз ви читаєте новину «Богатирів пригощали рибою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути