вівторок, 27 листопада 2012 00:00

150 суконь купила Анна Сарапіон

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Киянка Анна Сарапіон носить сукні в ретро-стилі. Купує їх у секонд-хендах. Працює стилістом — допомагає клієнтам оновлювати гардероб
Киянка Анна Сарапіон носить сукні в ретро-стилі. Купує їх у секонд-хендах. Працює стилістом — допомагає клієнтам оновлювати гардероб

— Джинсів і шортів не люблю. Завжди вдягаю плаття, — каже киянка 26-річна Анна Сарапіон. — За чотири роки назбиралося 150 суконь у ретро стилі. За сезон встигаю одягнути всі.

Анна живе у квартирі-студіо  на столичному масиві Позняки. Весь її літній гардероб уміщається в одній шафі. Кілька десятків суконь висять на вішаках, решта складені стосами.

— У червоному платті мені завжди щастить, навіть заміж кликали, — дістає червону сукню до колін. — Чоловіки знайомитися підходять, коли одягаюсь у червоне або бірюзове. Вони реагують на колір, рідше — на стиль. Не замислююся про марки й бренди. Більшість речей купую в стоках і на секонд-хендах. Не люблю мас-маркет. У магазинах беру лише біжутерію і взуття.

Свої сукні порахувала, коли робила хатній розпродаж.

— Дівчата приходять у гості й продають власний одяг за символічними цінами. Але я свій лише дарую. Жадібна до суконь, бо кожна має свою історію, настрій і спогади. Одній подрузі подарувала сукню "Чілі Пеппер" із хорошого атласу, з рукавами-ліхтариками. Одягала його на випускний із "Інтершколи", потім до друга на весілля. Носити вже не хотіла, але й продавати не наважилась. А їй сподобалося. Іншій подрузі віддала сіре приталене плаття "Зара" довжиною до підлоги. Я такі намагаюся не вдягати. Вони пасують тільки дуже худим дівчатам.

Працює піар-менеджером у рекламному агентстві. Нечасто фарбується і взуває високі підбори.

— Завжди розумію, куди і як треба вбратися. Одяг готую з вечора, щоб вранці не мати проблеми, що вибрати. Одягаюся швидко, а от збираюся довго. Прокидаюся за 2 години до виходу, роблю зарядку, дивлюся "Сімпсонів". Це створює настрій на цілий день.

Кімнатою розвішані плетені сумки ручної роботи, на підлозі — колекція клатчів та сумок через плече. На підвіконні — стос книжок. Серед них "Додаткові півдюйма: від зачіски до каблуків" Вікторії Бекхем англійською, сучасні й радянські видання про моду.

— Дуже часто ходжу по магазинах. Не знаю поняття "треба". У мене все є. Просто буває такий настрій: сьогодні хочу щось піти купити. Повертаюся з двома-трьома сукенками. Ніколи їх не міряю. Широкі затягую поясом або вшиваю. Стиль це дозволяє. Дуже багато суконь привезла зі Львова, де жила рік. У Києві ніде таких немає. Цікавих модників там більше. Віддають перевагу етнічним образам.

Анна підпрацьовує стилістом-шопером. Закінчила курси.

— Ця професія набирає обертів в Україні останні два роки. Що досвідченіший стиліст, то дорожчі його послуги. Почуття смаку й стилю — всередині людини. Або воно є, або немає. Його можна вдосконалювати — читати журнали, дивитися фільми. Не треба слідувати моді, а носити те, що личить. Щоб добре виглядати, треба завжди бути закоханою. Не важливо в кого. Можна закохатися у чоловіка, життя, роботу, хобі чи сукні.

Клієнтів водить оновлювати гардероб у магазини "Зара" й "Томі Хілфіґер".

— Мені подобалася "Зара", але тепер у ній божевільні ціни. В європейських бутиках набагато нижчі.

Зараз ви читаєте новину «150 суконь купила Анна Сарапіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути