середа, 19 грудня 2012 00:30

15 тонн заліза протягнула Ніна Геря

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  Киянка Ніна Геря тягне червоний ”івеко”, зчеплений з ”рено”. Спортсменка важить 90 кілограмів. У спортзалі займається щодня по дві-п’ять годин
Киянка Ніна Геря тягне червоний ”івеко”, зчеплений з ”рено”. Спортсменка важить 90 кілограмів. У спортзалі займається щодня по дві-п’ять годин

— Дорогие болельщики, освободите место для Нины и автомобилей, которые она сейчас будет тянуть! Итак, дистанция — 30 метров, вес автомобилей — более 15 тонн железа. Рекорд будет регистрироваться по трем параметрам — максимальному весу, длине дистанции и скорости! — виголошує в мікрофон Михайло Гераскевич, тренер "Найсильнішої леді світу-2011", киянки 22-річної Ніни Гері.

У суботу в павільйоні столичного виставкового центру "Київекспоплаза" Ніна намагається встановити новий світовий рекорд у трак-пулі — буксуванні вантажівки на швидкість.

Спортсменка підходить до червоного тягача "івеко", зчіплюваного з білим — "рено". На її плечах — жовтогарячі лямки. Вона власноруч зачіпляє трос за гак для буксування на радіаторі машини, інший кінець каната прилаштовує до петель за спиною. Підходить до червоної лінії, намальованої за кілька метрів від кабіни вантажівки. Нахиляється вперед, натягує трос. За командою починає сунути авто.

— Нина, давай! — підтримують її з півсотні глядачів, що стоять по обидва боки вздовж дистанції.

За 1,48 с спортсменка дотягується кінчиками пальців правиці до червоної лінії фінішу. Глядачі аплодують.

— Новий мировой рекорд! — вигукує в мікрофон ведучий шоу Дмитро Халаджі.

Ніна широкоплеча. Важить 90 кг. Має ріст 184 см. Рожева футболка мокра від поту під пахвами. На животі пояс з її ім'ям латиницею. На шиї — срібний хрестик, у вухах пластикові сережки. Короткі нігті розфарбовані яскравим лаком. У руках тримає бейсболку з логотипом "Суперлюдина".

— На самом деле 15 тонн — это не сильно сложно, — сміється вона після виступу. — Торік я сунула автовоз з п'ятьма легковушками на таку ж дистанцію. Був липень, спека, машина грузла в розпеченому асфальті.

Ігор Підчибій, керівник "Книги рекордів України", вручає їй два дипломи організації. Один — за результат у трак-пулі, інший — за рекорд у вправі "Прогулянка фермера" — Ніна 30 м пронесла два снаряди по 106 кг за 26,9 с.

— Насправді, ці рекорди мають бути занесені до Книги Гіннеса, але тільки за те, що вони приїдуть і зафіксують рекорд, треба заплатити 7,5 тисячі фунтів стерлінгів. Таких грошей у нас немає, — говорить Михайло Гераскевич.

— Спорт для мене почався із стрибків у вистоту. Я тоді була в п'ятому класі, — згадує Ніна. — За три роки поступила в Республіканське вище училище фізкультури і перейшла на штовхання ядра. Почала швидко рости. Мама скаржилася, що мені постійно доводиться купувати нові речі. Зі старих я швидко виростала. 2007-го почала займатися перетягуванням каната. У день тренуюся 2-5 годин. Працюю тренером у фітнес-клубі, вчуся в Інституті фізкультури і спорту.

Зараз ви читаєте новину «15 тонн заліза протягнула Ніна Геря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути